EGCG Prevents High Fat Diet-Induced Changes in Gut Microbiota, Decreases of DNA Strand Breaks, and Changes in Expression and DNA Methylation of Dnmt1 and MLH1 in C57BL/6J Male Mice

Autor(en)
Marlene Remely, Franziska Ferk, Sonja Sterneder, Tahereh Setayesh, Sylvia Roth, Tatjana Kepcija, Rahil Noorizadeh, Irene Rebhan, Martina Greunz, Johanna Beckmann, Karl-Heinz Wagner, Siegfried Knasmuller, Alexander G. Haslberger
Organisation(en)
Department für Ernährungswissenschaften
Externe Organisation(en)
Medizinische Universität Wien, Universität Wien
Journal
Oxidative Medicine and Cellular Longevity
Band
2017
Anzahl der Seiten
17
ISSN
1942-0900
DOI
https://doi.org/10.1155/2017/3079148
Publikationsdatum
2017
Peer-reviewed
Ja
ÖFOS 2012
303009 Ernährungswissenschaften
Schlagwörter
ASJC Scopus Sachgebiete
Ageing, Biochemistry, Cell Biology
Sustainable Development Goals
SDG 3 – Gesundheit und Wohlergehen
Link zum Portal
https://ucris.univie.ac.at/portal/de/publications/egcg-prevents-high-fat-dietinduced-changes-in-gut-microbiota-decreases-of-dna-strand-breaks-and-changes-in-expression-and-dna-methylation-of-dnmt1-and-mlh1-in-c57bl6j-male-mice(74aec5ac-e5d8-458e-96f5-ac125884b4dd).html