Main sources, socio-demographic and anthropometric correlates of salt intake in Austria. / Hasenegger, Verena; Rust, Petra; König, Jürgen; Purtscher, Anna Elisabeth; Erler, Judith; Ekmekcioglu, Cem.
in: Nutrients, Band 10, Nr. 3, 311, 06.03.2018.Veröffentlichung: Beitrag in Fachzeitschrift › Artikel
DER ÖSTERREICHISCHE ERNäHRUNGSBERICHT 2017 - VON DER KONZEPTION ZUR DURCHFÜHRUNG. / Hasenegger, Verena; Rust, Petra; Konig, Jurgen.
in: Ernahrung, Band 42, Nr. 1, 2018, S. 34-38.Veröffentlichung: Beitrag in Fachzeitschrift › Artikel
Development and Validation of a Multi-class UHPLC-MS/MS Method for Determination of Antibiotic Residues in Dairy Products. / Schwaiger, Barbara; König, Jürgen; Lesueur, Céline.
in: Food Analytical Methods, 14.12.2017, S. 1-18.Veröffentlichung: Beitrag in Fachzeitschrift › Artikel
PPARγ Modulates Long Chain Fatty Acid Processing in the Intestinal Epithelium. / Duszka, Kalina; Oresic, Matej; Le May, Cedric; König, Jürgen; Wahli, Walter.
in: International Journal of Molecular Sciences, Band 18, Nr. 12, 12.2017.Veröffentlichung: Beitrag in Fachzeitschrift › Artikel
Talk im Turm: Essen oder nicht Essen?. König, Jürgen (InterviewpartnerIn). 2017.
Veröffentlichung: Elektronische/multimediale Veröffentlichung › Radiosendung
Assessing and reporting uncertainties in dietary exposure analysis – Part II : Application of the uncertainty template to a practical example of exposure assessment. / Tennant, David R.; Bánáti, Diána; Kennedy, Marc; König, Jürgen; O'Mahony, Cian; Kettler, Susanne.
in: Food and Chemical Toxicology, Band 109, 01.11.2017, S. 68-80.Veröffentlichung: Beitrag in Fachzeitschrift › Artikel
School food environment : Quality and advertisement frequency of child-oriented packaged products within walking distance of public schools. / Missbach, Benjamin; Pachschwöll, Caterina; Kuchling, Daniel; König, Jürgen.
in: Preventive Medicine Reports, Band 6, 01.06.2017, S. 307-313.Veröffentlichung: Beitrag in Fachzeitschrift › Artikel
Mythos Geschichte: Österreich damals: Unsere Ernährung.. König, Jürgen (InterviewpartnerIn). 2017.
Veröffentlichung: Elektronische/multimediale Veröffentlichung › Fernsehsendung
Caffeine intake and its sources : A review of national representative studies. / Verster, Joris C.; Koenig, Juergen.
in: Critical Reviews in Food Science and Nutrition, 16.02.2017, S. 1-10.Veröffentlichung: Beitrag in Fachzeitschrift › Artikel
Exploring the flavor life cycle of beers with varying alcohol content. / Missbach, Benjamin; Majchrzak, Dorota; Sulzner, Raphael; Wansink, Brian; Reichel, Martin Willibald; König, Jürgen.
in: Food Science & Nutrition, Band 5, Nr. 4, 10.02.2017, S. 889-895.Veröffentlichung: Beitrag in Fachzeitschrift › Artikel
We need new tools to assess Orthorexia Nervosa. A commentary on "Prevalence of Orthorexia Nervosa among College Students Based on Bratman's Test and Associated Tendencies". / Missbach, Benjamin (Korresp. AutorIn); Dunn, Thomas M; König, Jürgen.
in: Appetite, Band 108, 01.01.2017, S. 521-524.Veröffentlichung: Beitrag in Fachzeitschrift › Short Communication
Implementation of the Austrian Version of GloboDiet for food consumption assessment within the Austrian Nutrition Survey 2014/2016. / Hasenegger, Verena; Rust, Petra; König, Jürgen.
2017. 39-39 Postersitzung präsentiert bei Max Rubner Conference 2017, Karlsruhe, Deutschland.Veröffentlichung: Beitrag zu Konferenz › Poster
Österreichischer Ernährungsbericht 2017. / Hasenegger, Verena; Rust, Petra; König, Jürgen.
Unknown publisher, 2017.Veröffentlichung: Buch
Wie viel Wissenschaft braucht die Ernährung? / König, Jürgen.
in: Ernahrung, Band 41, Nr. 7, 2017, S. 31-36.Veröffentlichung: Beitrag in Fachzeitschrift › Artikel
Wie viel Wissenschaft braucht Ernährung? / König, Jürgen.
in: Ernährung. Österreichische Zeitschrift für Wissenschaft, Technik, Recht und Wirtschaft, Band 41, Nr. 02, 2017, S. 48-52.Veröffentlichung: Beitrag in Fachzeitschrift › Artikel
Contribution of water from food and fluids to total water intake : Analysis of a French and UK population surveys. / Guelinckx, Isabelle; Tavoularis, Gabriel; König, Jürgen; Morin, Clémentine; Gharbi, Hakam; Gandy, Joan.
in: Nutrients, Band 8, Nr. 10, 630, 01.10.2016.Veröffentlichung: Beitrag in Fachzeitschrift › Artikel
Middle choice preference and snack choice : The role of self-regulatory resources to nudge healthier food choice. / Missbach, Benjamin (Korresp. AutorIn); König, Jürgen S.
in: Food Quality and Preference, Band 53, 10.2016, S. 127-131.Veröffentlichung: Beitrag in Fachzeitschrift › Artikel
Recording of fluid, beverage and water intakes at the population level in Europe. / Gandy, Joan; Le Bellego, Laurent; König, Jürgen; Piekarz, Ana; Tavoularis, Gabriel; Tennant, David R.
in: British Journal of Nutrition, Band 116, Nr. 4, 08.2016, S. 677-682.Veröffentlichung: Beitrag in Fachzeitschrift › Artikel
Functional Foods. / König, Jürgen.
Ullmann's Encyclopedia of Industrial Chemistry. Wiley VCH, 2016.Veröffentlichung: Beitrag in Buch › Beitrag in Buch/Sammelband
Folate deficiency and over-supplementation causes impaired folate metabolism : Regulation and adaptation mechanisms in Caenorhabditis elegans. / Ortbauer, Martina; Ripper, Doris; Fuhrmann, Thomas; Lassi, Maximilian; Auernigg-Haselmaier, Sandra; Stiegler, Christina; König, Jürgen.
in: Molecular Nutrition & Food Research, Band 60, Nr. 4, 04.2016, S. 949–956.Veröffentlichung: Beitrag in Fachzeitschrift › Artikel