EGCG Prevents High Fat Diet-Induced Changes in Gut Microbiota, Decreases of DNA Strand Breaks, and Changes in Expression and DNA Methylation of Dnmt1 and MLH1 in C57BL/6J Male Mice

Autoren:Remely, Marlene; Ferk, Franziska (Medizinische Universität Wien); Sterneder, Sonja; Setayesh, Tahereh (Medizinische Universität Wien); Roth, Sylvia; Kepcija, Tatjana (Universität Wien); Noorizadeh, Rahil (Medizinische Universität Wien); Rebhan, Irene; Greunz, Martina; Beckmann, Johanna; Wagner, Karl-Heinz; Knasmuller, Siegfried (Medizinische Universität Wien); Haslberger, Alexander G.
Sprache:Englisch
Anzahl der Seiten:17
Publikationsdatum:2017
Journaltitel:Oxidative Medicine and Cellular Longevity
Peer reviewed:true
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Digital Object Identifier (DOI):http://dx.doi.org/10.1155/2017/3079148
Publikationstyp:Artikel
Portal:https://ucris.univie.ac.at/portal/en/publications/egcg-prevents-high-fat-dietinduced-changes-in-gut-microbiota-decreases-of-dna-strand-breaks-and-changes-in-expression-and-dna-methylation-of-dnmt1-and-mlh1-in-c57bl6j-male-mice(74aec5ac-e5d8-458e-96f5-ac125884b4dd).html