Sortieren: Datum | Autor | Titel

131 Ergebnisse

Do Visually Impaired People Develop Superior Smell Ability? / Majchrzak, Dorota (Corresponding author); Eberhard, Julia; Kalaus, Barbara; Wagner, Karl-Heinz.

In: Perception, 03.07.2017.

Publication: Contribution to journal › Article

mehr...

Sensory evaluation of flavan-3-ol associated attributes in dark origin and nonorigin chocolates applying Temporal Dominance of Sensations (TDS). / Oberrauter, Lisa-Maria; Januszewska, Renata; Majchrzak, Dorota.

2017. Poster session presented at Fourth International Conference on Cocoa Coffee and Tea 2017, Turin, Italy.

Publication: Contribution to conference › Poster

mehr...

The impact of milk addition on sensory properties and the antioxidant potential of coffee. / Majchrzak, Dorota; Horvath, Marion; Woda, Marlene.

2017. Poster session presented at Fourth International Conference on Cocoa Coffee and Tea 2017, Turin, Italy.

Publication: Contribution to conference › Poster

mehr...

Pflanzlicher Ei-Ersatz als wertvolle Alternative zu Eiern. / Gruber, Raphaela; Majchrzak, Dorota.

In: Ernährung aktuell, 06.2017, p. 12-15.

Publication: Contribution to journal › Article

mehr...

Smells like teen spirit: Associations between odours and stages of life – A preliminary study. / Lukas, Danner; Wendelin, Martin; Buchinger, Elisabeth; Derndorfer, Eva; Majchrzak, Dorota; Maunz, Susanne; Siegmund, Barbara (Corresponding author); Dürrschmid, Klaus.

In: Food Quality and Preference, Vol. 59, 01.03.2017, p. 150-155.

Publication: Contribution to journal › Article

mehr...

Exploring the flavor life cycle of beers with varying alcohol content. / Missbach, Benjamin; Majchrzak, Dorota; Sulzner, Raphael; Wansink, Brian; Reichel, Martin Willibald; König, Jürgen.

In: Food Science & Nutrition, Vol. 5, No. 4, 10.02.2017, p. 889-895.

Publication: Contribution to journal › Article

mehr...

Sensorische Charakterisierung von Handcremen mittels deskriptiver Analyse (konventionelle Produkte vs. Naturprodukte). / Raninger, Julia; Majchrzak, Dorota.

2016. Poster session presented at DGSens, 5. Deutsche Sensoriktage, Berlin, Germany.

Publication: Contribution to conference › Poster

mehr...

Vergleich der Bewertung von ausgewählten sensorischen Eigenschaften in alkoholhaltigen, alkoholreduzierten und alkoholfreien Bieren anhand von Temporal Dominance of Sensations (TDS). / Sulzner, Raphael; Majchrzak, Dorota.

2016. Poster session presented at DGSens, 5. Deutsche Sensoriktage, Berlin, Germany.

Publication: Contribution to conference › Poster

mehr...

Application of Temporal Dominance of Sensation in the Evaluation of Different Kinds of Beer. / Majchrzak, Dorota; Sulzner, Raphael.

2016. Poster session presented at 7th European Conference on Sensory and Consumer Research, Dijon, France.

Publication: Contribution to conference › Poster

mehr...

Der Geruch der Jugend? Eine Pilotstudie des Sensorik Netzwerks Österreich. / Wendelin, Martin; Danner, Lukas; Buchinger, Elisabeth; Derndorfer, Eva; Majchrzak, Dorota; Dürrschmid, Klaus; Siegmund, Barbara.

2016. Poster session presented at Lebensmittelchemikertage 2016, St.Pölten, Austria.

Publication: Contribution to conference › Poster

mehr...

Dynamische Methoden in der sensorischen Lebensmittelanalyse: Time-Intensity (TI) und Temporal Dominance of Sensations (TDS). / Oberrauter, Lisa-Maria; Reichel, Martin Willibald; Majchrzak, Dorota.

In: Ernährung aktuell, Vol. 2016, No. 3, 2016, p. 1-5.

Publication: Contribution to journal › Article

mehr...

Neue Erkenntnisse zur Aufklärung der Funktion des Geruchsinnes. / Frieszova, Dominika; Majchrzak, Dorota.

In: Ernährung aktuell, No. 03/2015, 09.2015, p. 6 - 8.

Publication: Contribution to journal › Article

mehr...

Chia (Salvia hispanica L.) als Zutat für glutenfreie Backwaren. / Brunnmair, Andrea; Majchrzak, Dorota.

In: Ernährung aktuell, No. 03/2015, 09.2015, p. 9 - 12.

Publication: Contribution to journal › Article

mehr...

Sensory characteristics of plain yogurt before and beyond the best before date. / Majchrzak, Dorota; Rudolph, Charlotte.

2015. Poster session presented at 11th Pangborn Sensory Science Symposium, Gothenburg, Sweden.

Publication: Contribution to conference › Poster

mehr...

Smells like teen spirit: Odour-age associations: a pilot study of the Austrian Sensory Network. / Wendelin, Martin; Danner, Lukas; Buchinger, Elisabeth; Derndorfer, Eva; Majchrzak, Dorota; Siegmund, Barbara; Dürrschmid, Klaus.

2015. Poster session presented at 11th Pangborn Sensory Science Symposium, Gothenburg, Sweden.

Publication: Contribution to conference › Poster

mehr...

Neue Erkenntnisse zu den Grundgeschmacksarten. / Grieco, Danilo; Majchrzak, Dorota.

In: Ernährung aktuell, No. 1/2015, 03.2015, p. 12 - 14.

Publication: Contribution to journal › Article

mehr...

Effekt der Habituation auf die Identifikation und Diskrimination der Gerüche bei Menschen. / Paumann, Christian; Majchrzak, Dorota.

2014. Poster session presented at DGSens Deutsche Sensoriktage "Es is(s)t an der Zeit", Münster, Germany.

Publication: Contribution to conference › Poster

mehr...

Sucrose-replacement by rebaudioside a in a model beverage. / Majchrzak, Dorota; Ipsen, Annika; Koenig, Juergen.

In: Journal of Food Science and Technology, Vol. 52, No. 9, 05.11.2014, p. 6031-6036.

Publication: Contribution to journal › Article

mehr...

Olfactory perception in blind and visually impaired people: do blind people develop superior smell ability? / Majchrzak, Dorota; Eberhard, Julia.

2014. Poster session presented at EuroSense 2014: A Sense of Life, Copenhagen, Denmark.

Publication: Contribution to conference › Poster

mehr...

How information about food affects facial expressions - measure by Face Reading Technology. / Majchrzak, Dorota; Achleitner, Katharina; Aumayr, Barbara; Joechl, Max; Danner, Lukas; Dürrschmid, Klaus.

2014. Poster session presented at EuroSense 2014: A Sense of Life, Copenhagen, Denmark.

Publication: Contribution to conference › Poster

mehr...

How to choose your culinary oil – sensory and analytical characteristics of hempseed oil. / Majchrzak, Dorota; Mitmannsgruber, Petra; Oberrauter, Lisa-Maria; Fronius, Klaus; Wagner, Karl-Heinz.

2014. Poster session presented at EuroSense 2014: A Sense of Life, Copenhagen, Denmark.

Publication: Contribution to conference › Poster

mehr...

The assiciation between odour and age groups. / Wendelin, Martin; Elisabeth, Buchinger; Derndorfer, Eva; Dürrschmid, Klaus; Majchrzak, Dorota; Siegmund, Barbara; Lukas, Danner.

Sensory and Consumer Science: Thinking out of the Box. Verlag der Technischen Universität Graz, 2014.

Publication: Contribution to book › Contribution to proceedings

mehr...

Haben blinde und sehbehinderte Personen eine bessere Geruchswahrnehmungsfähigkeit als Sehende? : Die olfaktorische Wahrnehmungsfähigkeit von blinden, sehbehinderten und sehenden Personen im Vergleich. / Eberhard, Julia; Majchrzak, Dorota.

2013. Poster session presented at Drei- Länder- Sensoriktage „Sinne im Aufbruch - von der Wahrnehmung zur Innovation“, Weihenstephan, Germany.

Publication: Contribution to conference › Poster

mehr...

Einfluss des Sensoriktrainings auf die olfaktorische und gustatorische Wahrnehmungsfähigkeit von Kindern. / Altmann, Maria; Majchrzak, Dorota.

2013. Poster session presented at Drei- Länder- Sensoriktage „Sinne im Aufbruch - von der Wahrnehmung zur Innovation“, Weihenstephan, Germany.

Publication: Contribution to conference › Poster

mehr...

Impact of short sensory education on odour and taste perception of school children in Austria. / Majchrzak, Dorota; Altmann, Maria.

2013. Poster session presented at 10th Pangborn Sensory Science Symposium, Rio de Janeiro, Brazil.

Publication: Contribution to conference › Poster

mehr...

Cut salt level in the diet - partial salt replacement by KCl in model soups. / Majchrzak, Dorota; Greisinger, Sonja.

2013. Poster session presented at 10th Pangborn Sensory Science Symposium, Rio de Janeiro, Brazil.

Publication: Contribution to conference › Poster

mehr...

Impact of milk addition on sensory properties and the antioxidant potential of coffee. / Majchrzak, Dorota; Horvath, Marion; Woda, Marlene.

2013. Poster session presented at 10th Pangborn Sensory Science Symposium, Rio de Janeiro, Brazil.

Publication: Contribution to conference › Poster

mehr...

Odour and taste identification abilitites of Austrian elderly. / Majchrzak, Dorota; Neller, Doris.

2013. Poster session presented at 10th Pangborn Sensory Science Symposium, Rio de Janeiro, Brazil.

Publication: Contribution to conference › Poster

mehr...

Changes in sensory quality characteristics of coffee during storage. / Kreuml, Michaela; Majchrzak, Dorota; Ploederl, Bettina; König, Jürgen.

In: Food Science & Nutrition, Vol. 1, No. 4, 14.07.2013, p. 267-272.

Publication: Contribution to journal › Article

mehr...

Changes of sensory quality characteristics of coffee during storage. / Kreuml, Michaela; Ploederl, Bettina; Majchrzak, Dorota.

2013. Poster session presented at 3. SNÖ Jahrestagung - Sensorik Netzwerk Österreich, Wien, Austria.

Publication: Contribution to conference › Poster

mehr...

"Kinder essen, was ihnen schmeckt" - kann man das beeinflussen? : Olfaktorische und gustatorische Wahrnehmungsfähigkeit von Kindern nach dem Sensoriktraining. / Altmann, Maria; Majchrzak, Dorota.

2013. Poster session presented at 3. SNÖ Jahrestagung - Sensorik Netzwerk Österreich, Wien, Austria.

Publication: Contribution to conference › Poster

mehr...

Erfassung des emotionalen Impacts von Informationen zu diversen Lebensmitteln anhand der Face Reader Technologie. / Achleitner, Katharina; Aumayr, Barbara; Joechl, Max; Dürrschmid, Klaus; Majchrzak, Dorota.

Aktuelles aus der Sensorikforschung: Nachwuchsforum Sensorik. ed. / Sensorik Netzwerk Österreich. Verlag der Technischen Universität Graz, 2013. p. 15-19.

Publication: Contribution to book › Contribution to proceedings

mehr...

Changes of Sensory Quality Characteristics of Coffee During Storage. / Kreuml, Michaela; Ploederl, Bettina; Majchrzak, Dorota.

Aktuelles aus der Sensorikforschung: Nachwuchsforum Sensorik. ed. / Sensorik Netzwerk Österreich. Graz : Verlag der Technischen Universität Graz, 2013. p. 45.

Publication: Contribution to book › Contribution to proceedings

mehr...

„Kinder essen was ihnen schmeckt“ - kann man das beeinflussen? : Olfaktorische und gustatorische Wahrnehmungsfähigkeit von Kindern nach dem Sensoriktraining. / Altmann, Maria; Majchrzak, Dorota.

Aktuelles aus der Sensorikforschung: Nachwuchsforum Sensorik. ed. / Sensorik Netzwerk Österreich. Verlag der Technischen Universität Graz, 2013. p. 41-43.

Publication: Contribution to book › Contribution to proceedings

mehr...

Erfassung des emotionalen Impacts von Informationen zu diversen Lebensmitteln anhand der Face Reader Technologie. / Achleitner, Katharina; Aumayr, Barbara; Joechl, Max; Dürrschmid, Klaus; Majchrzak, Dorota.

2013. Poster session presented at 3. SNÖ Jahrestagung - Sensorik Netzwerk Österreich, Wien, Austria.

Publication: Contribution to conference › Poster

mehr...

Regional Embeddedness Segment Across Fifteen Countries. / Januszewska, Renata; Mettepenningen, Evy; Majchrzak, Dorota; Williams, Hannah; Mazur, Jagoda; Reichl, Pascale; Regourd, Anne; Jukna, Vigilijus; Tagarino, Darlyn; Konopacka, Dorota; Kaczmarek, U; Jaworska, Danuta; Wojital, S; Sabau, Marius; Cofari, A.; Tomic, Nikola; Kinnear, M; De Kock, H L; Chaya, Carolina; Fernandez-Ruiz, V; Brugger, Christine; Peyer, Lorenzo; Aldregde, L T; Valenzuela-Estrada, Mario.

In: Journal of Culinary Science & Technology, Vol. 11, No. 4, 2013, p. 322-335.

Publication: Contribution to journal › Article

mehr...

5th European Conference in Sensory and Consumer Research : "A sense of inspiration". / Majchrzak, Dorota.

In: Ernährung. Österreichische Zeitschrift für Wissenschaft, Technik, Recht und Wirtschaft, Vol. 37, No. 02, 2013, p. 071-072.

Publication: Contribution to journal › Short communication

mehr...

Sucrose-replacement by rebaudioside A in a model beverage. / Majchrzak, Dorota (Corresponding author); Ipsen, Annika; König, Jürgen.

2012. Poster session presented at 5th European Conference on Sensory and Consumer Research, Bern, Switzerland.

Publication: Contribution to conference › Poster

mehr...

Substitution mit KCl als eine Maßnahme der Salzreduktion in Modellsuppen. / Greisinger, Sonja; Majchrzak, Dorota.

Tagungsband, DGSens, Deutsche Gesellschaft für Sensorik, Deutscher Sensoriktag 2012, Vom Sinn der Sinne. Unknown publisher, 2012. p. 12-12.

Publication: Contribution to book › Contribution to proceedings

mehr...

Segmenting consumers by emotional link to the region to explore attitues and sensory preferences towards locally and globally manufactured apple juices. / Januszewska, Renata; Mettepenningen, Evy; Majchrzak, Dorota; Williams, Hannah; Mazur, Jagoda (Corresponding author); Reichl, Pascale; Regourd, Anne; Jukna, Vigilijus; Tagarino, Darlyn; Konopacka, Dorota; Kaczmarek, U; Jaworska, Danuta; Wojital, S; Sabau, Marius; Cofari, A; Tomic, Nikola; Kinnear, M; De Kock, H L; Chaya, Carolina; Fernandez-Ruiz, V; Brugger, Christine; Peyer, Lorenzo; Aldregde, L T; Valenzuela-Estrada, Mario.

Sensometrics 2012, Book of abstracts. Unknown publisher, 2012. p. 83-83.

Publication: Contribution to book › Contribution to proceedings

mehr...

Sensorische und chemische Analyse der Vorarlberger Bergkäse. / Pöltner-Roth, Katharina; Wagner, Karl-Heinz; Dürrschmid, Klaus; Majchrzak, Dorota; Gruber, Stephan.

7. DLG-Lebensmitteltage, Fachtagung Sensorik, Forum Sensorikwissenschaft und Nachwuchs. Unknown publisher, 2012.

Publication: Contribution to book › Contribution to proceedings

mehr...

Changes of sensory quality characteristics of coffee during strage. / Kreuml, Michaela; Plöderl, Bettina; Majchrzak, Dorota (Corresponding author).

5th European conference on Sensory and Consumer Research; A Sense of Inspiration: Conference Abstracts. Elsevier, 2012.

Publication: Contribution to book › Contribution to proceedings

mehr...

Regional embeddedness segments across fifteen countries. / Januszewska, Renata (Corresponding author); Mettepenningen, Evy; Majchrzak, Dorota; Williams, Hannah; Mazur, Jagoda; Reichl, Pascale; Regourd, Anne; Jukna, Vigilijus; Tagarino, Darlyn; Konopacka, Dorota; Kaczmarek, U; Jaworska, Danuta; Wojital, S; Sabau, Marius; Cofari, A.; Tomic, Nikola; Kinnear, M; De Kock, H L; Chaya, Carolina; Fernandez-Ruiz, V; Brugger, Christine; Peyer, Lorenzo; Aldregde, L T; Valenzuela-Estrada, Mario.

5th European Conference on Sensory and Consumer Research; A Sense of Inspiration: Conference Abstracts. Elsevier, 2012.

Publication: Contribution to book › Contribution to proceedings

mehr...

Sucrose-replacement by rebaudioside A in a model beverage. / Majchrzak, Dorota (Corresponding author); Ipsen, Annika; König, Jürgen.

5th European Conference on Sensory and Consumer Research; A Sense of Inspiration: Conference Abstracts. Elsevier, 2012.

Publication: Contribution to book › Contribution to proceedings

mehr...

Veränderungen der olfaktorischen und gustatorischen Wahrnehmungsfähigkeiten im Alter. / Majchrzak, Dorota; Neller, Doris.

In: Ernährung. Österreichische Zeitschrift für Wissenschaft, Technik, Recht und Wirtschaft, Vol. 36, No. 11, 2012, p. 482-484.

Publication: Contribution to journal › Article

mehr...

Die Rolle des limbischen Systems in der Sinneswahrnehmung. / Scheibenpflug, Isabella; Majchrzak, Dorota.

In: Ernährung. Österreichische Zeitschrift für Wissenschaft, Technik, Recht und Wirtschaft, Vol. 36, No. 4, 2012, p. 160-165.

Publication: Contribution to journal › Article

mehr...

Haltbarkeit von Röstkaffee. / Kreuml, Michaela; Plöderl, Bettina; Majchrzak, Dorota.

In: Aroma: das Röstmagazin. 2012; 01, p. 24-27.

Publication: Other contribution to periodical › Newspaper/Magazine article

mehr...

Bericht zum 9th Pangborn Sensory Science Symposium. / Majchrzak, Dorota.

In: Ernährung. Österreichische Zeitschrift für Wissenschaft, Technik, Recht und Wirtschaft, Vol. 36, No. 4, 2012, p. 166-169.

Publication: Contribution to journal › Article

mehr...

Veränderungen der sensorischen Eigenschaften und ausgewählter Inhaltsstoffe von Kaffee während der Lagerung. / Kreuml, Michaela; Plöderl, Bettina; Majchrzak, Dorota (Corresponding author).

In: Ernährung. Österreichische Zeitschrift für Wissenschaft, Technik, Recht und Wirtschaft, Vol. 36, No. 10, 2012, p. 409-420.

Publication: Contribution to journal › Article

mehr...

Majchrzak, Dorota (Interviewee). 2012. Veränderungen der olfaktorischen und gustatorischen Wahrnehmungsfähigkeit im Alter.

Publication: Electronic/multimedia output › Radio show

mehr...