Gallic acid, a common dietary phenolic improves health associated biochemical parameters and prevents oxidative damage of DNA in type 2 diabetes patients

Autor(en)
Franziska Ferk, Michael Kundi, Helmut Brath, Thomas Szekeres, Halh Al-Serori, Miroslav Mišík, Philipp Saiko, Rodrig Marculescu, Karl-Heinz Wagner, Siegfried Knasmueller
Organisation(en)
Forschungsplattform Active Ageing, Department für Ernährungswissenschaften
Externe Organisation(en)
Medizinische Universität Wien, Gesundheitszentrum Wien-Süd
Journal
Molecular Nutrition & Food Research
Band
62
Anzahl der Seiten
9
ISSN
1613-4125
DOI
https://doi.org/10.1002/mnfr.201700482
Publikationsdatum
11-2017
Peer-reviewed
Ja
ÖFOS 2012
303009 Ernährungswissenschaften
Schlagwörter
ASJC Scopus Sachgebiete
Food Science, Biotechnology
Sustainable Development Goals
SDG 3 – Gesundheit und Wohlergehen
Link zum Portal
https://ucris.univie.ac.at/portal/de/publications/gallic-acid-a-common-dietary-phenolic-improves-health-associated-biochemical-parameters-and-prevents-oxidative-damage-of-dna-in-type-2-diabetes-patients(3e08017a-59bb-4780-9dff-0612e0bdb482).html