Abundance and Diversity of GI Microbiota Rather than IgG(4) Levels Correlate with Abdominal Inconvenience and Gut Permeability in Consumers Claiming Food Intolerances

Autor(en)
Berit Hippe, Marlene Remely, Natalie Bartosiewicz, Monika Riedel, Claudia Nichterl, Lulit Schatz, Sandra Pummer, Alexander Haslberger
Organisation(en)
Department für Ernährungswissenschaften
Externe Organisation(en)
Eidgenössische Technische Hochschule Zürich, Asili - Die Essenz des Ganzen, Universität Heidelberg, Ordinat Dr Monika Riedel, Nimbus Development IT Consulting GmbH
Journal
Endocrine, Metabolic & Immune Disorders - Drug Targets
Band
14
Seiten
67-75
Anzahl der Seiten
9
ISSN
1871-5303
DOI
https://doi.org/10.2174/1871530314666140207103335
Publikationsdatum
03-2014
Peer-reviewed
Ja
ÖFOS 2012
303009 Ernährungswissenschaften
Schlagwörter
ASJC Scopus Sachgebiete
Endocrinology, Diabetes and Metabolism, Immunology and Allergy
Sustainable Development Goals
SDG 3 – Gesundheit und Wohlergehen
Link zum Portal
https://ucris.univie.ac.at/portal/de/publications/abundance-and-diversity-of-gi-microbiota-rather-than-igg4-levels-correlate-with-abdominal-inconvenience-and-gut-permeability-in-consumers-claiming-food-intolerances(465a4191-e3dd-4280-8bdd-be6f5c28d14a).html