Intake of 12 food groups and disability-adjusted life years from coronary heart disease, stroke, type 2 diabetes, and colorectal cancer in 16 European countries

Autor(en)
Lukas Schwingshackl, Sven Knueppel, Nathalie Michels, Carolina Schwedhelm, Georg Hoffmann, Khalid Igbal, Stefaan De Henauw, Heiner Boeing, Brecht Devleesschauwer
Organisation(en)
Department für Ernährungswissenschaften
Externe Organisation(en)
Deutsches Institut für Ernährungsforschung Potsdam-Rehbrücke (DIfE), NutriAct- Kompetenzcluster Ernährungsforschung Berlin-Potsdam, Albert-Ludwigs-Universität Freiburg, Ghent University , Khyber Medical University, Sciensano
Journal
European Journal of Epidemiology
Band
34
Seiten
765-775
Anzahl der Seiten
11
ISSN
0393-2990
DOI
https://doi.org/10.1007/s10654-019-00523-4
Publikationsdatum
08-2019
Peer-reviewed
Ja
ÖFOS 2012
303009 Ernährungswissenschaften
Schlagwörter
ASJC Scopus Sachgebiete
Epidemiology
Sustainable Development Goals
SDG 3 – Gesundheit und Wohlergehen
Link zum Portal
https://ucris.univie.ac.at/portal/de/publications/intake-of-12-food-groups-and-disabilityadjusted-life-years-from-coronary-heart-disease-stroke-type-2-diabetes-and-colorectal-cancer-in-16-european-countries(039de369-e465-4a0a-8c08-6022df9b9d1b).html