Sodium butyrate protects mice from the development of the early signs of non-alcoholic fatty liver disease

Autor(en)
Cheng Jun Jin, Anna Janina Engstler, Cathrin Sellmann, Doreen Ziegenhardt, Marianne Landmann, Giridhar Kanuri, Hakima Lounis, Markus Schroder, Walter Vetter, Ina Bergheim
Organisation(en)
Department für Ernährungswissenschaften
Externe Organisation(en)
Friedrich-Schiller-Universität Jena, St. John’s National Academy of Health Sciences, Université Abderrahmane Mira, Universität Hohenheim
Journal
British Journal of Nutrition
Band
116
Seiten
1682-1693
Anzahl der Seiten
12
ISSN
0007-1145
DOI
https://doi.org/10.1017/S0007114516004025
Publikationsdatum
2016
Peer-reviewed
Ja
ÖFOS 2012
303009 Ernährungswissenschaften
Schlagwörter
ASJC Scopus Sachgebiete
Nutrition and Dietetics, Medicine (miscellaneous)
Sustainable Development Goals
SDG 3 – Gesundheit und Wohlergehen
Link zum Portal
https://ucris.univie.ac.at/portal/de/publications/sodium-butyrate-protects-mice-from-the-development-of-the-early-signs-of-nonalcoholic-fatty-liver-disease(6d08cf5c-e4a8-4867-89c2-89a16fc06002).html