Zeige Ergebnisse 0 - 20 von 223

Effects of phytogenic feed additives on cellular oxidative stress and inflammatory reactions in intestinal porcine epithelial cells. / Kaschubek, Theresa; Mayer, Elisabeth; Rzesnik, Sophia; Grenier, Bertrand; Bachinger, Diana; Schieder, Carina; Koenig, Juergen; Teichmann, Klaus.

in: Journal of animal science, Band 96, Nr. 9, 09.2018, S. 3657-3669.

Veröffentlichung: Beitrag in FachzeitschriftArtikel


Complementary intestinal mucosa and microbiota responses to caloric restriction. / Duszka, Kalina; Ellero-Simatos, Sandrine; Ow, Ghim Siong; Defernez, Marianne; Paramalingam, Eeswari; Tett, Adrian; Ying, Shi; Koenig, Juergen; Narbad, Arjan; Kuznetsov, Vladimir A.; Guillou, Herve; Wahli, Walter.

in: Scientific Reports, Band 8, 11338, 27.07.2018.

Veröffentlichung: Beitrag in FachzeitschriftArtikel


Austrian reference values for phthalate metabolite exposure in children/adolescents and adults. / Hartmann, Christina; Uhl, Maria; Weiss, Stefan; Scharf, Sigrid; König, Jürgen.

in: International Journal of Hygiene and Environmental Health, Band 221, Nr. 6, 07.2018, S. 985-989.

Veröffentlichung: Beitrag in FachzeitschriftArtikel


Describing water intake in six countries: results of Liq.In-7 surveys, 2015-2018. / Stookey, Jodi D.; Koenig, Juergen.

in: European Journal of Nutrition, Band 57, 06.2018, S. 35-42.

Veröffentlichung: Beitrag in FachzeitschriftEditorial


Development and Validation of a Multi-class UHPLC-MS/MS Method for Determination of Antibiotic Residues in Dairy Products. / Schwaiger, Barbara; König, Jürgen; Lesueur, Céline.

in: Food Analytical Methods, Band 11, Nr. 5, 05.2018, S. 1417–1434.

Veröffentlichung: Beitrag in FachzeitschriftArtikel


How climate-friendly does Tyrol eat? : Analysis of nutrition-related greenhouse gas emissions in a population in Western Austria compared to national dietary recommendations. / Egg, Sabrina; Erler, Judith; Hasenegger, Verena; Rust, Petra; Ramoner, Reinhold; Koenig, Juergen; Purtscher, Anna Elisabeth.

in: Ernährungs Umschau, Band 65, Nr. 5, 05.2018, S. M255-+.

Veröffentlichung: Beitrag in FachzeitschriftArtikel


Main sources, socio-demographic and anthropometric correlates of salt intake in Austria. / Hasenegger, Verena; Rust, Petra; König, Jürgen; Purtscher, Anna Elisabeth; Erler, Judith; Ekmekcioglu, Cem.

in: Nutrients, Band 10, Nr. 3, 311, 06.03.2018.

Veröffentlichung: Beitrag in FachzeitschriftArtikel


Caffeine intake and its sources : A review of national representative studies. / Verster, Joris C.; Koenig, Juergen.

in: Critical Reviews in Food Science and Nutrition, Band 58, Nr. 8, 2018, S. 1250-1259.

Veröffentlichung: Beitrag in FachzeitschriftArtikel


DER ÖSTERREICHISCHE ERNäHRUNGSBERICHT 2017 - VON DER KONZEPTION ZUR DURCHFÜHRUNG. / Hasenegger, Verena; Rust, Petra; Konig, Jurgen.

in: Ernahrung, Band 42, Nr. 1, 2018, S. 34-38.

Veröffentlichung: Beitrag in FachzeitschriftArtikel


PPARγ Modulates Long Chain Fatty Acid Processing in the Intestinal Epithelium. / Duszka, Kalina; Oresic, Matej; Le May, Cedric; König, Jürgen; Wahli, Walter.

in: International Journal of Molecular Sciences, Band 18, Nr. 12, 12.2017.

Veröffentlichung: Beitrag in FachzeitschriftArtikel


Talk im Turm: Essen oder nicht Essen?. König, Jürgen (InterviewpartnerIn). 2017.

Veröffentlichung: Elektronische/multimediale VeröffentlichungRadiosendung


Assessing and reporting uncertainties in dietary exposure analysis – Part II : Application of the uncertainty template to a practical example of exposure assessment. / Tennant, David R.; Bánáti, Diána; Kennedy, Marc; König, Jürgen; O'Mahony, Cian; Kettler, Susanne.

in: Food and Chemical Toxicology, Band 109, 01.11.2017, S. 68-80.

Veröffentlichung: Beitrag in FachzeitschriftArtikel


School food environment : Quality and advertisement frequency of child-oriented packaged products within walking distance of public schools. / Missbach, Benjamin; Pachschwöll, Caterina; Kuchling, Daniel; König, Jürgen.

in: Preventive Medicine Reports, Band 6, 01.06.2017, S. 307-313.

Veröffentlichung: Beitrag in FachzeitschriftArtikel


Mythos Geschichte: Österreich damals: Unsere Ernährung.. König, Jürgen (InterviewpartnerIn). 2017.

Veröffentlichung: Elektronische/multimediale VeröffentlichungFernsehsendung


Exploring the flavor life cycle of beers with varying alcohol content. / Missbach, Benjamin; Majchrzak, Dorota; Sulzner, Raphael; Wansink, Brian; Reichel, Martin Willibald; König, Jürgen.

in: Food Science & Nutrition, Band 5, Nr. 4, 10.02.2017, S. 889-895.

Veröffentlichung: Beitrag in FachzeitschriftArtikel


We need new tools to assess Orthorexia Nervosa. A commentary on "Prevalence of Orthorexia Nervosa among College Students Based on Bratman's Test and Associated Tendencies". / Missbach, Benjamin (Korresp. AutorIn); Dunn, Thomas M; König, Jürgen.

in: Appetite, Band 108, 01.01.2017, S. 521-524.

Veröffentlichung: Beitrag in FachzeitschriftShort Communication


Implementation of the Austrian Version of GloboDiet for food consumption assessment within the Austrian Nutrition Survey 2014/2016. / Hasenegger, Verena; Rust, Petra; König, Jürgen.

2017. 39-39 Postersitzung präsentiert bei Max Rubner Conference 2017, Karlsruhe, Deutschland.

Veröffentlichung: Beitrag zu KonferenzPoster


Wie viel Wissenschaft braucht die Ernährung? / König, Jürgen.

in: Ernahrung, Band 41, Nr. 7, 2017, S. 31-36.

Veröffentlichung: Beitrag in FachzeitschriftArtikel


Wie viel Wissenschaft braucht Ernährung? / König, Jürgen.

in: Ernährung. Österreichische Zeitschrift für Wissenschaft, Technik, Recht und Wirtschaft, Band 41, Nr. 02, 2017, S. 48-52.

Veröffentlichung: Beitrag in FachzeitschriftArtikel


Zeige Ergebnisse 0 - 20 von 223