Zeige Ergebnisse 0 - 20 von 140

Genetic and epigenetic characterization of the cry1Ab coding region and its 3' flanking genomic region in MON810 maize using next-generation sequencing. / Ben Ali, Sina-Elisabeth; Schamann, Alexandra; Dobrovolny, Stefanie; Indra, Alexander; Agapito-Tenfen, Sarah Zanon; Hochegger, Rupert; Haslberger, Alexander G.; Brandes, Christian.

in: European Food Research and Technology: international journal of food research and technology, Band 244, Nr. 8, 08.2018, S. 1473-1485.

Veröffentlichung: Beitrag in FachzeitschriftArtikel


Gallic acid, a common dietary phenolic protects against high fat diet induced DNA damage. / Setayesh, Tahereh; Nersesyan, Armen; Mišík, Miroslav; Noorizadeh, Rahil; Haslinger, Elisabeth; Javaheri, Tahereh; Lang, Elisabeth; Grusch, Michael; Huber, Wolfgang; Haslberger, Alexander; Knasmüller, Siegfried (Korresp. AutorIn).

in: European Journal of Nutrition, 23.07.2018.

Veröffentlichung: Beitrag in FachzeitschriftArtikel


Impact of obesity and overweight on DNA stability : Few facts and many hypotheses. / Setayesh, Tahereh; Nersesyan, Armen; Mišík, Miroslav; Ferk, Franziska; Langie, Sabine; Andrade, Vanessa M.; Haslberger, Alexander; Knasmüller, Siegfried.

in: Mutation Research - Reviews in Mutation Research, Band 777, 01.07.2018, S. 64-91.

Veröffentlichung: Beitrag in FachzeitschriftArtikel


The role of microbiota in depression - A Brief review. / Zalar, Bojan; Haslberger, Alexander; Peterlin, Borut.

in: Psychiatria Danubina, Band 30, Nr. 2, 01.01.2018, S. 136-141.

Veröffentlichung: Beitrag in FachzeitschriftArtikel


Antibacterial Efficacy of Essential Oils and Sodium Nitrite in Vacuum processed Beef Fillet. / Bakhtiary, Farzaneh; Sayevand, Hamid Reza; Mousavi Khaneghah, Amin ; Haslberger, Alexander; Hosseini, Hedayat.

in: Applied Food Biotechnology, Band 5, Nr. 1, 2018, S. 1-10.

Veröffentlichung: Beitrag in FachzeitschriftArtikel


Bacterial Diversity in Traditional Doogh in Comparison to Industrial Doogh. / Sayevand, Hamid Reza; Bakhtiary, Farzaneh; Pointner, Angelika; Remely, Marlene; Hippe, Berit; Hosseini, Hedayat; Haslberger, Alexander.

in: Current Microbiology, 11.2017.

Veröffentlichung: Beitrag in FachzeitschriftArtikel


Vitamin E Modifies High-Fat Diet-Induced Increase of DNA Strand Breaks, and Changes in Expression and DNA Methylation of Dnmt1 and MLH1 in C57BL/6J Male Mice. / Remely, Marlene; Ferk, Franziska; Sterneder, Sonja; Setayesh, Tahereh; Kepcija, Tatjana; Roth, Sylvia; Noorizadeh, Rahil; Greunz, Martina; Rebhan, Irene; Wagner, Karl-Heinz; Knasmüller, Siegfried; Haslberger, Alexander.

in: Nutrients, Band 9, Nr. 6, 607, 14.06.2017.

Veröffentlichung: Beitrag in FachzeitschriftArtikel


Epigenetic methylation in aging is affected by lifestyle and nutrition. / Pointner, Angelika (Korresp. AutorIn); Tomeva, Elena; Magnet, Ulrich; bruckmueller , Christina; Dum, Elisabeth; Haslberger, Alexander.

2017. Postersitzung präsentiert bei 8th Clinical Epigenetics International Meeting, Düsseldorf, Deutschland.

Veröffentlichung: Beitrag zu KonferenzPoster


EGCG and vitamin E affect DNA methylation and repair differently in counteraction of oxidative stress. / Zappe, Katja; Magnet, Ulrich; Switzeny, Olivier J.; Gessner, Diana Saskia Franziska; Mare, George; Wagner, Karl-Heinz; Haslberger, Alexander.

Book of Abstracts. 2017.

Veröffentlichung: Beitrag in BuchBeitrag in Konferenzband


Analysis of the genetic stability of event NK603 in stacked corn varieties using high-resolution melting (HRM) analysis and Sanger sequencing. / Castan, Magali; Ben Ali, Sina Elisabeth; Hochegger, Rupert; Ruppitsch, Werner; Haslberger, Alexander G.; Brandes, Christian.

in: European Food Research and Technology: international journal of food research and technology, Band 243, Nr. 3, 03.2017, S. 353–365.

Veröffentlichung: Beitrag in FachzeitschriftArtikel


EGCG Containing Combined Dietary Supplement Affects Telomeres and Epigenetic Regulation. / Pointner, Angelika; Tomeva, Elena; Magnet, Ulrich; Dum, Elisabeth; bruckmueller , Christina; Mayer, Christine; Aumüller, Eva; Haslberger, Alexander.

in: Journal of Nutrition & Food Sciences, 2017.

Veröffentlichung: Beitrag in FachzeitschriftArtikel


EGCG Prevents High Fat Diet-Induced Changes in Gut Microbiota, Decreases of DNA Strand Breaks, and Changes in Expression and DNA Methylation of Dnmt1 and MLH1 in C57BL/6J Male Mice. / Remely, Marlene; Ferk, Franziska; Sterneder, Sonja; Setayesh, Tahereh; Roth, Sylvia; Kepcija, Tatjana; Noorizadeh, Rahil; Rebhan, Irene; Greunz, Martina; Beckmann, Johanna; Wagner, Karl-Heinz; Knasmuller, Siegfried; Haslberger, Alexander G.

in: Oxidative Medicine and Cellular Longevity, 2017.

Veröffentlichung: Beitrag in FachzeitschriftArtikel


Microbiota and epigenetic regulation of inflammatory mediators. / Remely, Marlene; Karlic, Heidrun; Rebhan, Irene; Greunz, Martina; Haslberger, Alexander G.

Epigenetics and Gene Expression in Cancer, Inflammatory and Immune Diseases. Humana Press, Inc., 2017. S. 115-134 (Methods in Pharmacology and Toxicology).

Veröffentlichung: Beitrag in BuchBeitrag in Buch/Sammelband


MicroRNAs Responsible for Inflammation in Obesity. / Brettfeld, Caroline; Maver , Ales; Peterlin, Borut; Haslberger, Alexander.

in: Journal of Endocrinology and metabolisms, Band /, 2017.

Veröffentlichung: Beitrag in FachzeitschriftArtikel


Personalized nutrition and classification of metabolic types based on genetics, epigenetics and gut microbiota. / Lilja, Stephanie; Gessner, Diana Saskia Franziska; Schnitzler, christina; Stephanou-Rieser, Nicola; Nichterl, Claudia; Pointner, Angelika; Tomeva, Elena; Remely, Marlene; Haslberger, Alexander.

in: Journal für Ernährungsmedizin (JEM), 2017.

Veröffentlichung: Beitrag in FachzeitschriftArtikel


Topical equol preparation improves structural and molecular skin parameters. / Magnet, U; Urbanek, C; Gaisberger, D; Tomeva, E; Dum, E; Pointner, A; Haslberger, A G.

in: International Journal of Cosmetic Science, Band 39, Nr. 5, 2017, S. 535-542.

Veröffentlichung: Beitrag in FachzeitschriftArtikel


Evaluation of Bacterial Contamination Sources in Meat Production Line. / Bakhtiary, Farzaneh; Sayevand, Hamid Reza; Remely, Marlene; Hippe, Berit; Hosseini, Hedayat; Haslberger, Alexander G.

in: Journal of Food Quality, Band 39, Nr. 6, 01.12.2016, S. 750-756.

Veröffentlichung: Beitrag in FachzeitschriftArtikel


Zeige Ergebnisse 0 - 20 von 140