Environmental values and their impact on sustainability and nature conservation. / Haslberger, Alexander; Ehrenwerth, Diana.

Sustainable food production and ethics. Hrsg. / Alexander Haslberger; Susanne Waiblinger; Christoph Winkler; Werner Zollitsch. Unknown publisher, 2007.

Veröffentlichung: Beitrag in BuchBeitrag in Buch/Sammelband


Molecular investigation of the influence of oral fed Laetobacillus reuteri on the gut microbiota of HIV-infected infants - A pilot study. / Handschur, Michael; Reid, Sharon J.; Abratt, Valerie; Haslberger, Alexander.

in: Journal of Food, Agriculture & Environment, Band 5, Nr. 3-4, 2007.

Veröffentlichung: Beitrag in FachzeitschriftArtikelPeer-Review


Nanotechnologie Und Lebensmittelproduktion

In: Gaszo, Andre and Greßler, Sabine and Schiemer, Fritz, (eds.) Nano: Chancen und Risiken aktueller Technologien. Springer, Austria, pp. 131-147. / Haslberger, Alexander.

Nano: Chancen und Risiken aktueller Technologien. Hrsg. / Andre Gaszo; Sabine Greßler; Fritz Schiemer. Springer, 2007.

Veröffentlichung: Beitrag in BuchBeitrag in Buch/Sammelband


New Understanding of Epigenetics and Consequences for Environmental Health and Sustainability. / Haslberger, Alexander.

Sustainable food production and ethics. Hrsg. / Alexander Haslberger; Susanne Waiblinger; Christoph Winkler; Werner Zollitsch. Unknown publisher, 2007.

Veröffentlichung: Beitrag in BuchBeitrag in Buch/Sammelband


Protecting local diversity in scenarios of modern food biotechnology, globalised trade and intellectual property rights. / Haslberger, Alexander.

Sustainable food production and ethics: preprints of the 7th Congress of the European Society for Agricultural and Food Ethics ; EurSAFE 2007 ; Vienna, Austria, September 13 - 15, 2007. Hrsg. / Alexander Haslberger; Susanne Waiblinger; Christoph Winkler; Werner Zollitsch. Wageningen : Wageningen Academic Publishers, 2007.

Veröffentlichung: Beitrag in BuchBeitrag in Buch/Sammelband


Sustainable food production and ethics. / Zollitsch, Werner (Herausgeber*in); Winkler, Christoph (Herausgeber*in); Waiblinger, Susanne (Herausgeber*in); Haslberger, Alexander (Herausgeber*in).

Unknown publisher, 2007. 550 S.

Veröffentlichung: BuchSammelband


Need for an "integrated safety assessment" of GMOs, linking food safety and environmental considerations. / Haslberger, Alexander.

in: Journal of Agricultural and Food Chemistry, Band 54, Nr. 9, 03.05.2006, S. 3173-3180.

Veröffentlichung: Beitrag in FachzeitschriftArtikelPeer-Review


Culture free DGGE and cloning based monitoring of changes in bacterial communities of salad due to processing. / Handschur, Michael; Pinar, Guadalupe; Gallist, Barbara; Lubitz, Werner; Haslberger, Alexander.

in: Food and Chemical Toxicology, Band 43, Nr. 11, 2005, S. 1595-1605.

Veröffentlichung: Beitrag in FachzeitschriftArtikelPeer-Review


Food and Ecosystmes in Ecosystems and human well-being: policy responses : policy responses : findings of the Responses Working Group of the Millennium Ecosystem Assessment von Kanchan Ratna Chopra, Millennium Ecosystem Assessment Responses Working Group. / Haslberger, Alexander.

Ecosystems and human well-being: Policy responses. Hrsg. / Kanchan Chopra. Washington : Island Press, 2005. (Millennium ecosystem assessment series).

Veröffentlichung: Beitrag in BuchBeitrag in Buch/Sammelband


T cell-specific immune response induced by bacterial ghosts. / Felnerova, Diana; Kudela, Pavel; Bizik, Jozef; Haslberger, Alexander; Hensel, Andreas; Saalmuller, Armin; Lubitz, Werner.

in: Medical Science Monitor, Band 10, Nr. 10, 10.2004, S. BR362-BR370.

Veröffentlichung: Beitrag in FachzeitschriftArtikelPeer-Review


Codex guidelines for GM foods include the analysis of unintended effects. / Haslberger, Alexander G.

in: Nature Biotechnology, Band 21, Nr. 7, 07.2003, S. 739-41.

Veröffentlichung: Beitrag in FachzeitschriftArtikelPeer-Review


GM food: The risk-assessment of immune hypersensitivity reactions covers more than allergenicity. / Haslberger, Alexander.

in: Journal of Food, Agriculture & Environment, Band 1, Nr. 1, 2003, S. 42-45.

Veröffentlichung: Beitrag in FachzeitschriftArtikelPeer-Review


Improved evaluation of potential allergens in GM food. / Haslberger, Alexander.

in: Trends in Biotechnology, 2003.

Veröffentlichung: Beitrag in FachzeitschriftArtikelPeer-Review


Is seed-contamination with GMOs a problem for food safety and the environment? / Haslberger, A.G.

in: Trends in Biotechnology, Band 19, Nr. 9, 01.09.2001, S. 333.

Veröffentlichung: Beitrag in FachzeitschriftArtikelPeer-Review


GMO contamination of seeds. / Haslberger, Alexander.

in: Nature Biotechnology, Band 19, 2001, S. 613.

Veröffentlichung: Beitrag in FachzeitschriftArtikelPeer-Review


Activation, stimulation and uptake of bacterial ghosts in antigen presenting cells. / Haslberger, A.G.; Kohl, Gudrun; Felnerova, D.; Mayr, U.B.; Fürst-Ladani, S.; Lubitz, W.

in: Journal of Biotechnology, Band 83, Nr. 1-2, 29.09.2000, S. 57-66.

Veröffentlichung: Beitrag in FachzeitschriftArtikelPeer-Review


Substantial equivalence of antinutrients and inherent plant toxins in genetically modified novel foods. / Novak, W.K.; Haslberger, A.G.

in: Food and Chemical Toxicology, Band 38, Nr. 6, 01.06.2000, S. 473-483.

Veröffentlichung: Beitrag in FachzeitschriftArtikelPeer-Review


Policy forum : genetic technologies. Monitoring and labeling for genetically modified products. / Haslberger, A G.

in: Science, Band 287, Nr. 5452, 21.01.2000, S. 431-2.

Veröffentlichung: Beitrag in FachzeitschriftArtikelPeer-Review