A 12-week intervention with nonivamide, a TRPV1 agonist, prevents a dietary-induced body fat gain and increases peripheral serotonin in moderately overweight subjects

Autor(en)
Christina M. Hochkogler, Barbara Lieder, Petra Rust, David Berry, Samuel M. Meier, Marc Pignitter, Alessandra Riva, Alina Leitinger, Anne Bruk, Simone Wagner, Joachim Hans, Sabine Widder, Jakob P. Ley, Gerhard E. Krammer, Veronika Somoza
Organisation(en)
Institut für Physiologische Chemie, Department für Ernährungswissenschaften, Institut für Analytische Chemie
Externe Organisation(en)
Symrise AG, Christian Doppler Forschungsgesellschaft (CDG)
Journal
Molecular Nutrition & Food Research
Band
61
Anzahl der Seiten
13
ISSN
1613-4125
DOI
https://doi.org/10.1002/mnfr.201600731
Publikationsdatum
05-2017
Peer-reviewed
Ja
ÖFOS 2012
106023 Molekularbiologie, 303009 Ernährungswissenschaften
Schlagwörter
ASJC Scopus Sachgebiete
Food Science, Biotechnology
Link zum Portal
https://ucrisportal.univie.ac.at/de/publications/dbd1cabf-ec3c-465a-af8c-401ec868ae57