Zeige Ergebnisse 1 - 20 von 77

Association between Dietary Indices and Dietary Patterns and Mortality and Cancer Recurrence among Cancer Survivors : An Updated Systematic Review and Meta-Analysis of Cohort Studies. / Trauchburg, Angela; Schwingshackl, Lukas; Hoffmann, Georg.

in: Nutrients, Band 15, Nr. 14, 3151, 14.07.2023.

Veröffentlichungen: Beitrag in FachzeitschriftArtikelPeer Reviewed


Evaluating Concordance of Bodies of Evidence From Randomized Controlled Trials, Dietary Intake and Biomarkers of Intake in Cohort Studies : A Meta-Epidemiological Study. / Beyerbach, Jessica; Stadelmaier, Julia; Hoffmann, Georg et al.

in: Advances in Nutrition, Band 13, Nr. 1, 01.01.2022, S. 48-65.

Veröffentlichungen: Beitrag in FachzeitschriftArtikelPeer Reviewed


Effects of nutrition intervention strategies in the primary prevention of overweight and obesity in school settings: a protocol for a systematic review and network meta-analysis. / Nury, Edris (Korresp. Autor*in); Morze, Jakub; Grummich, Kathrin et al.

in: Systematic Reviews, Band 10, Nr. 1, 122, 22.04.2021.

Veröffentlichungen: Beitrag in FachzeitschriftArtikelPeer Reviewed


An updated systematic review and meta-analysis on adherence to mediterranean diet and risk of cancer. / Morze, Jakub (Korresp. Autor*in); Danielewicz, Anna; Przybyłowicz, Katarzyna et al.

in: European Journal of Nutrition, Band 60, Nr. 3, 04.2021, S. 1561–1586.

Veröffentlichungen: Beitrag in FachzeitschriftArtikelPeer Reviewed


Reply to Khan et al. / Schwingshackl, Lukas (Korresp. Autor*in); Neuenschwander, Manuela; Hoffmann, Georg et al.

in: American Journal of Clinical Nutrition, Band 111, Nr. 4, 01.04.2020, S. 917-918.

Veröffentlichungen: Beitrag in FachzeitschriftShort CommunicationPeer Reviewed


Mediterranean diet and health status : Active ingredients and pharmacological mechanisms. / Schwingshackl, Lukas; Morze, Jakub; Hoffmann, Georg.

in: British Journal of Pharmacology, Band 177, Nr. 6, 03.2020, S. 1241-1257.

Veröffentlichungen: Beitrag in FachzeitschriftReviewPeer Reviewed


Chocolate and risk of chronic disease: a systematic review and dose-response meta-analysis. / Morze, Jakub; Schwedhelm, Carolina; Bencic, Aleksander et al.

in: European Journal of Nutrition, Band 59, Nr. 1, 02.2020, S. 389-397.

Veröffentlichungen: Beitrag in FachzeitschriftArtikelPeer Reviewed


Dietary sugars and cardiometabolic risk factors: a network meta-analysis on isocaloric substitution interventions. / Schwingshackl, Lukas (Korresp. Autor*in); Neuenschwander, Manuela; Hoffmann, Georg et al.

in: American Journal of Clinical Nutrition, Band 111, Nr. 1, nqz273, 01.2020, S. 187-196.

Veröffentlichungen: Beitrag in FachzeitschriftArtikelPeer Reviewed


Impact of different types of olive oil on cardiovascular risk factors : A systematic review and network meta-analysis. / Schwingshackl, Lukas; Krause, Marc; Schmucker, Christine et al.

in: Nutrition, Metabolism & Cardiovascular Diseases, Band 29, Nr. 10, 10.2019, S. 1030-1039.

Veröffentlichungen: Beitrag in FachzeitschriftArtikelPeer Reviewed


Impact of different dietary approaches on blood lipid control in patients with type 2 diabetes mellitus : a systematic review and network meta-analysis. / Neuenschwander, Manuela; Hoffmann, Georg; Schwingshackl, Lukas et al.

in: European Journal of Epidemiology, Band 34, Nr. 9, 09.2019, S. 837-852.

Veröffentlichungen: Beitrag in FachzeitschriftArtikelPeer Reviewed


Potatoes and risk of chronic disease : a systematic review and dose-response meta-analysis. / Schwingshackl, Lukas (Korresp. Autor*in); Schwedhelm, Carolina; Hoffmann, Georg et al.

in: European Journal of Nutrition, Band 58, Nr. 6, 09.2019, S. 2243–2251.

Veröffentlichungen: Beitrag in FachzeitschriftArtikelPeer Reviewed


Intake of 12 food groups and disability-adjusted life years from coronary heart disease, stroke, type 2 diabetes, and colorectal cancer in 16 European countries. / Schwingshackl, Lukas; Knueppel, Sven; Michels, Nathalie et al.

in: European Journal of Epidemiology, Band 34, Nr. 8, 08.2019, S. 765-775.

Veröffentlichungen: Beitrag in FachzeitschriftArtikelPeer Reviewed


Food Groups and Risk of Overweight, Obesity, and Weight Gain : A Systematic Review and Dose-Response Meta-Analysis of Prospective Studies. / Schlesinger, Sabrina; Neuenschwander, Manuela; Schwedhelm, Carolina et al.

in: Advances in Nutrition, Band 10, Nr. 2, 03.2019, S. 205-218.

Veröffentlichungen: Beitrag in FachzeitschriftArtikelPeer Reviewed


Comparative effects of different dietary approaches on blood pressure in hypertensive and pre-hypertensive patients : A systematic review and network meta-analysis. / Schwingshackl, Lukas (Korresp. Autor*in); Chaimani, Anna; Schwedhelm, Carolina et al.

in: Critical Reviews in Food Science and Nutrition, Band 59, Nr. 16, 2019, S. 2674-2687.

Veröffentlichungen: Beitrag in FachzeitschriftArtikelPeer Reviewed


Food groups and risk of coronary heart disease, stroke and heart failure : A systematic review and dose-response meta-analysis of prospective studies. / Bechthold, Angela; Boeing, Heiner; Schwedhelm, Carolina et al.

in: Critical Reviews in Food Science and Nutrition, Band 59, Nr. 7, 2019, S. 1071-1090.

Veröffentlichungen: Beitrag in FachzeitschriftArtikelPeer Reviewed


Generating the evidence for risk reduction : a contribution to the future of food-based dietary guidelines. / Schwingshackl, Lukas; Schlesinger, Sabrina; Devleesschauwer, Brecht et al.

in: Nutrition Society. Proceedings, Band 77, Nr. 4, 11.2018, S. 432-444.

Veröffentlichungen: Beitrag in FachzeitschriftArtikelPeer Reviewed


Effects of oils and solid fats on blood lipids : a systematic review and network meta-analysis. / Schwingshackl, Lukas (Korresp. Autor*in); Bogensberger, Berit; Benčič, Aleksander et al.

in: Journal of Lipid Research, Band 59, Nr. 9, 09.2018, S. 1771-1782.

Veröffentlichungen: Beitrag in FachzeitschriftArtikelPeer Reviewed


Food groups and intermediate disease markers : a systematic review and network meta-analysis of randomized trials. / Schwingshackl, Lukas; Hoffmann, Georg; Iqbal, Khalid et al.

in: American Journal of Clinical Nutrition, Band 108, Nr. 3, 09.2018, S. 576-586.

Veröffentlichungen: Beitrag in FachzeitschriftArtikelPeer Reviewed


Zeige Ergebnisse 1 - 20 von 77