The impact of a sensory education on gustatory and olfactory perception in Austrian school children aged 11 to 14 – A consideration of long-term effects. / Wahl, Marlene; Majchrzak, Dorota.
in: Food Quality and Preference, Band 98, 104527, 06.01.2022.Veröffentlichungen: Beitrag in Fachzeitschrift › Artikel › Begutachtung
Comparative study of instrumental properties and sensory profiling of low-calorie chocolate containing hydrophobically modified inulin. Part II: Proton mobility, topological, tribological and dynamic sensory properties. / Kiumarsi, Maryam; Majchrzak, Dorota; Jäger, Henry et al.
in: Food Hydrocolloids, Band 110, 106144, 01.2021.Veröffentlichungen: Beitrag in Fachzeitschrift › Artikel › Begutachtung
Die Entstehung von Geruchs- und Geschmackspräferenzen und deren Einfluss auf die Entwicklung des Ernährungsverhaltens. / Wahl, Marlene; Majchrzak, Dorota.
Fachdidaktik Ernähung. 1. Aufl. UTB, 2021.Veröffentlichungen: Beitrag in Buch › Beitrag in Buch/Sammelband › Begutachtung
The effect of tobacco- and electronic cigarettes use on the olfactory function in humans. / Majchrzak, Dorota (Korresp. Autor*in); Ezzo, Maria Christin; Kiumarsi, Maryam.
in: Food Quality and Preference, Band 86, 103995, 12.2020.Veröffentlichungen: Beitrag in Fachzeitschrift › Artikel › Begutachtung
The use of added salt and sugar in the diet of Polish and Austrian toddlers : Associated factors and dietary patterns, feeding and maternal practices. / Masztalerz-Kozubek, Daria; Zielinska, Monika A.; Rust, Petra et al.
in: International Journal of Environmental Research and Public Health, Band 17, Nr. 14, 5025, 02.07.2020, S. 1-23.Veröffentlichungen: Beitrag in Fachzeitschrift › Artikel › Begutachtung
Comparative study of instrumental properties and sensory profiling of low-calorie chocolate containing hydrophobically modified inulin. Part 1: Rheological, thermal, structural and external preference mapping. / Kiumarsi, Maryam; Majchrzak, Dorota; Yeganehzad, Samira et al.
in: Food Hydrocolloids, Band 104, 105698, 07.2020.Veröffentlichungen: Beitrag in Fachzeitschrift › Artikel › Begutachtung
The impact of a sensory education on gustatory and olfactory perception in Austrian school children aged 11-14-A consideration of short-term effects. / Wahl, Marlene; Majchrzak, Dorota.
in: Food Quality and Preference, Band 78, 103727, 12.2019.Veröffentlichungen: Beitrag in Fachzeitschrift › Artikel › Begutachtung
Effect of Sugar Addition on Temporal Dominance Profiles of Coffee-Related Sensory Attributes and Emotions. / Kupka, Dominika; Majchrzak, Dorota.
Book of Abstracts, Cocotea 2019. 2019. S. 49-50.Veröffentlichungen: Beitrag in Buch › Beitrag in Konferenzband › Begutachtung
Relation between structural, mechanical and sensory properties of gluten-free bread as affected by modified dietary fibers. / Kiumarsi, Maryam; Shahbazi, Mahdiyar (Korresp. Autor*in); Yeganehzad, Samira et al.
in: Food Chemistry, Band 277, 30.03.2019, S. 664-673.Veröffentlichungen: Beitrag in Fachzeitschrift › Artikel › Begutachtung
Sensory evaluation of dark origin and non-origin chocolates applying Temporal Dominance of Sensations (TDS). / Oberrauter, Lisa-Maria; Januszewska, Renata; Schlich, Pascal et al.
in: Food Research International, Band 111, 111, 09.2018, S. 39-49.Veröffentlichungen: Beitrag in Fachzeitschrift › Artikel › Begutachtung
Sinnhaftes Lernen - vom Einsatz der Lebensmittelsensorik in der Ernährungs- und Verbraucherbildung. / Wahl, Marlene; Angele, Claudia Maria; Majchrzak, Dorota.
in: Haushalt in Bildung und Forschung, Nr. 3, 09.2018, S. 111-122.Veröffentlichungen: Beitrag in Fachzeitschrift › Artikel › Begutachtung
Die sensorische Fachsprache : Nachschlagewerk für die qualitativen und quantitativen Aspekte von Lebensmitteln. / Majchrzak, Dorota; Schlinter-Maltan, Caroline.
Springer Spektrum, 2018.Veröffentlichungen: Buch › Begutachtung
Do Visually Impaired People Develop Superior Smell Ability? / Majchrzak, Dorota (Korresp. Autor*in); Eberhard, Julia; Kalaus, Barbara et al.
in: Perception, Band 46, Nr. 10, 10.2017, S. 1171-1182.Veröffentlichungen: Beitrag in Fachzeitschrift › Artikel › Begutachtung
Exploring the flavor life cycle of beers with varying alcohol content. / Missbach, Benjamin; Majchrzak, Dorota; Sulzner, Raphael et al.
in: Food Science & Nutrition, Band 5, Nr. 4, 07.2017, S. 889-895.Veröffentlichungen: Beitrag in Fachzeitschrift › Artikel › Begutachtung
Smells like teen spirit: Associations between odours and stages of life – A preliminary study. / Danner, Lukas; Wendelin, Martin; Buchinger, Elisabeth et al.
in: Food Quality and Preference, Band 59, 07.2017, S. 150-155.Veröffentlichungen: Beitrag in Fachzeitschrift › Short Communication › Begutachtung
Pflanzlicher Ei-Ersatz als wertvolle Alternative zu Eiern. / Gruber, Raphaela; Majchrzak, Dorota.
in: Ernährung aktuell, 06.2017, S. 12-15.Veröffentlichungen: Beitrag in Fachzeitschrift › Artikel › Begutachtung
Dynamische Methoden in der sensorischen Lebensmittelanalyse: Time-Intensity (TI) und Temporal Dominance of Sensations (TDS). / Oberrauter, Lisa-Maria; Reichel, Martin Willibald; Majchrzak, Dorota.
in: Ernährung aktuell, Band 2016, Nr. 3, 2016, S. 1-5.Veröffentlichungen: Beitrag in Fachzeitschrift › Artikel › Begutachtung
Chia (Salvia hispanica L.) als Zutat für glutenfreie Backwaren. / Brunnmair, Andrea; Majchrzak, Dorota.
in: Ernährung aktuell, Nr. 03/2015, 09.2015, S. 9 - 12.Veröffentlichungen: Beitrag in Fachzeitschrift › Artikel
Neue Erkenntnisse zur Aufklärung der Funktion des Geruchsinnes. / Frieszova, Dominika; Majchrzak, Dorota.
in: Ernährung aktuell, Nr. 03/2015, 09.2015, S. 6 - 8.Veröffentlichungen: Beitrag in Fachzeitschrift › Artikel
Sucrose-replacement by rebaudioside a in a model beverage. / Majchrzak, Dorota; Ipsen, Annika; Koenig, Juergen.
in: Journal of Food Science and Technology, Band 52, Nr. 9, 09.2015, S. 6031-6036.Veröffentlichungen: Beitrag in Fachzeitschrift › Artikel › Begutachtung