Sodium butyrate protects mice from the development of the early signs of non-alcoholic fatty liver disease
- Autor(en)
- Cheng Jun Jin, Anna Janina Engstler, Cathrin Sellmann, Doreen Ziegenhardt, Marianne Landmann, Giridhar Kanuri, Hakima Lounis, Markus Schroder, Walter Vetter, Ina Bergheim
- Organisation(en)
- Department für Ernährungswissenschaften
- Externe Organisation(en)
- Friedrich-Schiller-Universität Jena, St. John’s National Academy of Health Sciences, Université Abderrahmane Mira, Universität Hohenheim
- Journal
- British Journal of Nutrition
- Band
- 116
- Seiten
- 1682-1693
- Anzahl der Seiten
- 12
- ISSN
- 0007-1145
- DOI
- https://doi.org/10.1017/S0007114516004025
- Publikationsdatum
- 2016
- Peer-reviewed
- Ja
- ÖFOS 2012
- 303009 Ernährungswissenschaften
- Schlagwörter
- ASJC Scopus Sachgebiete
- Nutrition and Dietetics, Medicine (miscellaneous)
- Sustainable Development Goals
- SDG 3 – Gesundheit und Wohlergehen
- Link zum Portal
- https://ucrisportal.univie.ac.at/de/publications/sodium-butyrate-protects-mice-from-the-development-of-the-early-signs-of-nonalcoholic-fatty-liver-disease(6d08cf5c-e4a8-4867-89c2-89a16fc06002).html