Influence of intravenous thiamine supplementation on blood lactate concentration prior to cardiac surgery: A double-blinded, randomised controlled pilot study. / Luger, Maria; Hiesmayr, Michael; Koeppel, Pamina et al.
in: European Journal of Anaesthesiology, Band 32, Nr. 8, 08.2015, S. 543-548.

Veröffentlichungen: Beitrag in FachzeitschriftArtikelPeer Reviewed


Human biomonitoring of phthalate exposure in Austrian children and adults and cumulative risk assessment. / Hartmann, Christina; Uhl, Maria; Weiss, Stefan et al.
in: International Journal of Hygiene and Environmental Health, Band 218, Nr. 5, 07.2015, S. 489-499.

Veröffentlichungen: Beitrag in FachzeitschriftArtikelPeer Reviewed


Advances in water intake assessment. / Stookey, Jodi Dunmeyer; Koenig, Juergen.
in: European Journal of Nutrition, Band 54, 06.2015, S. 9-10.

Veröffentlichungen: Beitrag in FachzeitschriftEditorialPeer Reviewed


Food advertisement and gender stereotypes on Austrian television. / Missbach, Benjamin; Allemann, Sigfried ; Szalai , Elke et al.
in: Ernährungs-Umschau, Band 62, Nr. 4, 15.04.2015, S. 59-65.

Veröffentlichungen: Beitrag in FachzeitschriftArtikelPeer Reviewed


Mental imagery and food consumption. / Missbach, Benjamin; Florack, Arnd; König, Jürgen.
in: Frontiers in Psychiatry, Band 6, 48, 07.04.2015.

Veröffentlichungen: Beitrag in FachzeitschriftShort CommunicationPeer Reviewed


Stereotypical Role Models in Provisions Adverstisement in austrian Television. / Missbach, Benjamin; Allemann, Siegfried; Szalai, Elke et al.
in: Ernährungs-Umschau, Band 62, Nr. 4, 04.2015, S. M211-M217.

Veröffentlichungen: Beitrag in FachzeitschriftArtikelPeer Reviewed


Gluten-free food database: the nutritional quality and cost of packaged gluten-free foods. / Missbach, Benjamin (Korresp. Autor*in); Schwingshackl, Lukas; Billmann, Alina et al.
in: PeerJ, Band 3, e1337, 2015.

Veröffentlichungen: Beitrag in FachzeitschriftArtikelPeer Reviewed


Secundarellone A, B, and C from the leaves of Justicia secunda VAHL. / Theiler, Barbara; Revoltella, Silvia; Zehl, Martin et al.
in: Phytochemistry Letters, Band 10, 12.2014, S. cxxix–cxxxii.

Veröffentlichungen: Beitrag in FachzeitschriftArtikelPeer Reviewed


Impact of different training modalities on glycaemic control and blood lipids in patients with type 2 diabetes: a systematic review and network meta-analysis. / Schwingshackl, Lukas; Missbach, Benjamin; Dias, Sofia et al.
in: Diabetologia, Band 57, Nr. 9, 09.2014, S. 1789–1797.

Veröffentlichungen: Beitrag in FachzeitschriftArtikelPeer Reviewed


Adherence to a Mediterranean diet and risk of diabetes: a systematic review and meta-analysis. / Schwingshackl, Lukas; Missbach, Benjamin; König, Jürgen et al.
in: Public Health Nutrition, 22.08.2014.

Veröffentlichungen: Beitrag in FachzeitschriftArtikelPeer Reviewed


Reconsideration of the temporary ADI and refined exposure assessment for Sunset Yellow FCF (E 110). / EFSA Panel Food Additives.
in: EFSA Journal, Band 12, Nr. 7, 3765, 07.2014.

Veröffentlichungen: Beitrag in FachzeitschriftArtikelPeer Reviewed


Scientific Opinion on the re-evaluation of hexamethylene tetramine (E 239) as a food additive. / EFSA Panel Food Additives.
in: EFSA Journal, Band 12, Nr. 6, 3696, 05.06.2014.

Veröffentlichungen: Beitrag in FachzeitschriftArtikelPeer Reviewed


Statement on a conceptual framework for the risk assessment of certain food additives re-evaluated under Commission Regulation (EU) No 257/2010. / EFSA Panel Food Additives.
in: EFSA Journal, Band 12, Nr. 6, 3697, 06.2014.

Veröffentlichungen: Beitrag in FachzeitschriftArtikelPeer Reviewed


Scientific Opinion on the revised exposure assessment of steviol glycosides (E 960) for the proposed uses as a food additive. / European Food Safety Authority.
in: EFSA Journal, Band 12, Nr. 5, 3639, 05.2014.

Veröffentlichungen: Beitrag in FachzeitschriftArtikelPeer Reviewed


Scientific Opinion on the re-evaluation of propyl gallate (E 310) as a food additive. / EFSA Panel Food Additives.
in: EFSA Journal, Band 12, Nr. 4, 3642, 04.2014.

Veröffentlichungen: Beitrag in FachzeitschriftArtikelPeer Reviewed


Scientific Opinion on the re-evaluation of 4- hexylresorcinol (E 586) as a food additive. / EFSA Panel Food Additives.
in: EFSA Journal, Band 12, Nr. 4, 3643, 04.2014.

Veröffentlichungen: Beitrag in FachzeitschriftArtikelPeer Reviewed


Scientific Opinion on the reconsideration of the ADI and a refined exposure assessment of β-apo-8′-carotenal (E 160e): EFSA Panel on Food Additives and Nutrient Sources added to Food (ANS). / EFSA Panel Food Additives.
in: EFSA Journal, Band 12, Nr. 1, 3492, 01.2014.

Veröffentlichungen: Beitrag in FachzeitschriftArtikelPeer Reviewed


Caffeine intake from all sources in adolescents and young adults in Austria. / Rudolph-König, Elisabeth; Färber, Andrea; König, Jürgen.
in: European Journal of Clinical Nutrition, Band 68, Nr. 7, 2014, S. 793-798.

Veröffentlichungen: Beitrag in FachzeitschriftArtikelPeer Reviewed


Food colours of synthetic origin. / König, Jürgen.
Colour Additives for Foods and Beverages: Development, Safety and Applications (Woodhead Publishing Series in Food Science, Technology and Nutrition). Hrsg. / Mike Scotter. Woodhead Publishing Limited, 2014.

Veröffentlichungen: Beitrag in BuchBeitrag in Buch/Sammelband