Identification of the Brucea javanica Constituent Brusatol as a EGFR-Tyrosine Kinase Inhibitor in a Cell-Free Assay. / Suwattanasophon, Chonticha; Mistlberger-Reiner, Agnes; Alberdi-Cedeño, Jon et al.
in: ACS Omega, Band 8, Nr. 31, 28.07.2023, S. 28543-28552.Veröffentlichungen: Beitrag in Fachzeitschrift › Artikel › Begutachtung
Polylactic acid as a promising sustainable plastic packaging for edible oils. / Holler, Martina; Alberdi-Cedeño, Jon; Auñon-Lopez, Arturo et al.
in: Food Packaging and Shelf Life, Band 36, 101051, 04.2023.Veröffentlichungen: Beitrag in Fachzeitschrift › Artikel › Begutachtung
Diminishing benefits of urban living for children and adolescents’ growth and development. / NCD Risk Factor Collaboration ; König, Jürgen.
in: Nature, Band 615, Nr. 7954, 29.03.2023, S. 874-883.Veröffentlichungen: Beitrag in Fachzeitschrift › Artikel › Begutachtung
What Do People Know about Food, Nutrition and Health?—General Nutrition Knowledge in the Austrian Population. / Gruber, Marlies; Iwuchukwu, Chinyere Gina; Sperr, Elisabeth et al.
in: Nutrients, Band 14, Nr. 22, 4729, 11.2022.Veröffentlichungen: Beitrag in Fachzeitschrift › Artikel › Begutachtung
Self-reported Resistance Training Is Associated With Better HR-pQCT-derived Bone Microarchitecture in Vegan People. / Wakolbinger-Habel, Robert; Reinweber, Matthias; König, Jürgen et al.
in: The Journal of clinical endocrinology and metabolism, Band 107, Nr. 10, 01.10.2022, S. 2900-2911.Veröffentlichungen: Beitrag in Fachzeitschrift › Artikel › Begutachtung
A Comparison of the Impact of Restrictive Diets on the Gastrointestinal Tract of Mice. / Gregor, Andras; Huber, Laura; Auernigg-Haselmaier, Sandra et al.
in: Nutrients, Band 14, Nr. 15, 3120, 08.2022.Veröffentlichungen: Beitrag in Fachzeitschrift › Artikel › Begutachtung
Individual Sweet Taste Perception Influences Salivary Characteristics After Orosensory Stimulation With Sucrose and Noncaloric Sweeteners. / Karl, Corinna M.; Vidakovic, Ana; Pjevac, Petra et al.
in: Frontiers in Nutrition, Band 9, 831726, 25.05.2022.Veröffentlichungen: Beitrag in Fachzeitschrift › Artikel › Begutachtung
Gender, Age, Hunger, and Body Mass Index as Factors Influencing Portion Size Estimation and Ideal Portion Sizes. / Duszka, Kalina; Hechenberger, Markus; Dolak, Irene et al.
in: Frontiers in Psychology, Band 13, 873835, 11.05.2022.Veröffentlichungen: Beitrag in Fachzeitschrift › Artikel › Begutachtung
Establishment of an in Vitro Co-Culture Model of the Piglet Gut to Study Inflammatory Response and Barrier Integrity. / Schott, Theresa; Reisinger, Nicole; Teichmann, Klaus et al.
in: Planta Medica, Band 88, Nr. 03/04, 03.2022, S. 262-273.Veröffentlichungen: Beitrag in Fachzeitschrift › Artikel › Begutachtung
Global, regional, and national consumption of animal-source foods between 1990 and 2018 : findings from the Global Dietary Database. / Global Dietary Database.
in: The Lancet. Planetary Health, Band 6, Nr. 3, 03.2022, S. E243-E256.Veröffentlichungen: Beitrag in Fachzeitschrift › Artikel › Begutachtung
Colonic Medium-Chain Fatty Acids Act as a Source of Energy and for Colon Maintenance but Are Not Utilized to Acylate Ghrelin. / Gregor, Andras; Auernigg-Haselmaier, Sandra; Trajanoski, Slave et al.
in: Nutrients, Band 13, Nr. 11, 3807, 11.2021.Veröffentlichungen: Beitrag in Fachzeitschrift › Artikel › Begutachtung
Caloric restriction increases levels of taurine in the intestine and stimulates taurine uptake by conjugation to glutathione. / Gregor, András; Pignitter, Marc; Fahrngruber, Christine et al.
in: Journal of Nutritional Biochemistry, Band 96, 108781, 10.2021.Veröffentlichungen: Beitrag in Fachzeitschrift › Artikel › Begutachtung
Heterogeneous contributions of change in population distribution of body mass index to change in obesity and underweight. / NCD Risk Factor Collaboration.
in: eLife, Band 10, e60060, 09.03.2021.Veröffentlichungen: Beitrag in Fachzeitschrift › Artikel › Begutachtung
The impact of chronic stress and eating concern on acylated ghrelin following acute psychological stress in healthy men. / Fahrngruber, Christine; Duszka, Kalina; König, Jürgen.
in: Stresses, Band 1, Nr. 1, 09.03.2021, S. 16-29.Veröffentlichungen: Beitrag in Fachzeitschrift › Artikel › Begutachtung
Five days periodic fasting elevates levels of longevity related christensenella and sirtuin expression in humans. / Lilja, Stephanie; Stoll, Carina; Krammer, Ulrike et al.
in: International Journal of Molecular Sciences, Band 22, Nr. 5, 2331, 01.03.2021, S. 1-15.Veröffentlichungen: Beitrag in Fachzeitschrift › Artikel › Begutachtung
Microbial contribution to the caloric restriction-triggered regulation of the intestinal levels of glutathione transferases, taurine, and bile acid. / Gregor, Andras; Pignitter, Marc; Trajanoski, Slave et al.
in: Gut microbes, Band 13, Nr. 1, 1992236, 01.01.2021.Veröffentlichungen: Beitrag in Fachzeitschrift › Artikel › Begutachtung
Sweetness Perception is not Involved in the Regulation of Blood Glucose after Oral Application of Sucrose and Glucose Solutions in Healthy Male Subjects. / Grüneis, Verena; Schweiger, Kerstin; Galassi, Claudia et al.
in: Molecular Nutrition and Food Research, Band 65, Nr. 2, 2000472, 01.2021.Veröffentlichungen: Beitrag in Fachzeitschrift › Artikel › Begutachtung
Cage bedding modifies metabolic and gut microbiota profiles in mouse studies applying dietary restriction. / Gregor, A.; Fragner, L.; Trajanoski, S. et al.
in: Scientific Reports, Band 10, Nr. 1, 20835, 30.11.2020.Veröffentlichungen: Beitrag in Fachzeitschrift › Artikel › Begutachtung
Height and body-mass index trajectories of school-aged children and adolescents from 1985 to 2019 in 200 countries and territories : a pooled analysis of 2181 population-based studies with 65 million participants. / NCD Risk Factor Collaboration; Waldhör, Thomas.
in: The Lancet, Band 396, Nr. 10261, 07.11.2020, S. 1511-1524.Veröffentlichungen: Beitrag in Fachzeitschrift › Artikel › Begutachtung
Probabilistic risk assessment of nitrates for Austrian adults and estimation of the magnitude of their conversion into nitrites. / Vlachou, Christina; Hofstädter, Daniela; Rauscher-Gabernig, Elke et al.
in: Food and Chemical Toxicology, Band 145, 111719, 11.2020.Veröffentlichungen: Beitrag in Fachzeitschrift › Artikel › Begutachtung