Influence of phytogenics on recovery of the barrier function of intestinal porcine epithelial cells after a calcium switch. / Bachinger, Diana (Korresp. Autor*in); Mayer, Elisabeth; Kaschubek, Theresa et al.

in: Journal of Animal Physiology and Animal Nutrition, Band 103, Nr. 1, 01.2019, S. 210-220.

Veröffentlichungen: Beitrag in FachzeitschriftArtikelBegutachtung


Adipositastherapie bei Kindern und Jugendlichen in Österreich. / Juliana, Bhardwaj; Schätzer, Manuel; König, Jürgen et al.

in: Pädiatrische Praxis, Band 93, 2019.

Veröffentlichungen: Beitrag in FachzeitschriftArtikelBegutachtung


Food Chain Management im Bundesheer und in Österreich. / Rupert, Fritzenwallner; Peter, Nowak; König, Jürgen.

Verlag der Österr. Akademie der Wissenschaften, 2019. 267 S.

Veröffentlichungen: BuchSammelband


Intestinal and microbiome responses to caloric restriction. / Duszka, Kalina; König, Jürgen.

2018. 2nd AMICI and 5th Theodor-Escherich Joint Symposium on Medical Microbiome Research, Graz, Österreich.

Veröffentlichungen: Beitrag zu KonferenzSonstiger KonferenzbeitragBegutachtung


Effects of phytogenic feed additives on cellular oxidative stress and inflammatory reactions in intestinal porcine epithelial cells. / Kaschubek, Theresa; Mayer, Elisabeth; Rzesnik, Sophia et al.

in: Journal of animal science, Band 96, Nr. 9, 09.2018, S. 3657-3669.

Veröffentlichungen: Beitrag in FachzeitschriftArtikelBegutachtung


Complementary intestinal mucosa and microbiota responses to caloric restriction. / Duszka, Kalina; Ellero-Simatos, Sandrine; Ow, Ghim Siong et al.

in: Scientific Reports, Band 8, Nr. 1, 11338, 27.07.2018.

Veröffentlichungen: Beitrag in FachzeitschriftArtikelBegutachtung


Austrian reference values for phthalate metabolite exposure in children/adolescents and adults. / Hartmann, Christina; Uhl, Maria; Weiss, Stefan et al.

in: International Journal of Hygiene and Environmental Health, Band 221, Nr. 6, 07.2018, S. 985-989.

Veröffentlichungen: Beitrag in FachzeitschriftArtikelBegutachtung


Describing water intake in six countries: results of Liq.In-7 surveys, 2015-2018. / Stookey, Jodi D.; Koenig, Juergen.

in: European Journal of Nutrition, Band 57, 06.2018, S. 35-42.

Veröffentlichungen: Beitrag in FachzeitschriftEditorialBegutachtung


Development and Validation of a Multi-class UHPLC-MS/MS Method for Determination of Antibiotic Residues in Dairy Products. / Schwaiger, Barbara; König, Jürgen; Lesueur, Céline.

in: Food Analytical Methods, Band 11, Nr. 5, 05.2018, S. 1417–1434.

Veröffentlichungen: Beitrag in FachzeitschriftArtikelBegutachtung


Wie klimafreundlich is(s)t Tirol? Analyse ernährungsbedingter Treibhausgasemissionen in der Tiroler Bevölkerung im Vergleich zu den österreichischen Ernährungsempfehlungen. / Egg, Sabrina; Erler, Judith; Hasenegger, Verena et al.

in: Ernährungs-Umschau, Band 65, Nr. 5, 05.2018, S. 89-91.

Veröffentlichungen: Beitrag in FachzeitschriftArtikelBegutachtung


Main sources, socio-demographic and anthropometric correlates of salt intake in Austria. / Hasenegger, Verena; Rust, Petra; König, Jürgen et al.

in: Nutrients, Band 10, Nr. 3, 311, 06.03.2018.

Veröffentlichungen: Beitrag in FachzeitschriftArtikelBegutachtung


Caffeine intake and its sources : A review of national representative studies. / Verster, Joris C.; Koenig, Juergen.

in: Critical Reviews in Food Science and Nutrition, Band 58, Nr. 8, 2018, S. 1250-1259.

Veröffentlichungen: Beitrag in FachzeitschriftArtikelBegutachtung


DER ÖSTERREICHISCHE ERNäHRUNGSBERICHT 2017 - VON DER KONZEPTION ZUR DURCHFÜHRUNG. / Hasenegger, Verena; Rust, Petra; Konig, Jurgen.

in: Ernährung, Band 42, Nr. 1, 2018, S. 34-38.

Veröffentlichungen: Beitrag in FachzeitschriftArtikelBegutachtung


PPARγ Modulates Long Chain Fatty Acid Processing in the Intestinal Epithelium. / Duszka, Kalina; Oresic, Matej; Le May, Cedric et al.

in: International Journal of Molecular Sciences, Band 18, Nr. 12, 2559, 12.2017.

Veröffentlichungen: Beitrag in FachzeitschriftArtikelBegutachtung


Talk im Turm: Essen oder nicht Essen? König, Jürgen (Interviewpartner*in). 2017.

Veröffentlichungen: Elektronische/multimediale VeröffentlichungRadiosendung


Assessing and reporting uncertainties in dietary exposure analysis – Part II : Application of the uncertainty template to a practical example of exposure assessment. / Tennant, David R.; Bánáti, Diána; Kennedy, Marc et al.

in: Food and Chemical Toxicology, Band 109, 01.11.2017, S. 68-80.

Veröffentlichungen: Beitrag in FachzeitschriftArtikelBegutachtung


Exploring the flavor life cycle of beers with varying alcohol content. / Missbach, Benjamin; Majchrzak, Dorota; Sulzner, Raphael et al.

in: Food Science & Nutrition, Band 5, Nr. 4, 07.2017, S. 889-895.

Veröffentlichungen: Beitrag in FachzeitschriftArtikelBegutachtung


School food environment : Quality and advertisement frequency of child-oriented packaged products within walking distance of public schools. / Missbach, Benjamin; Pachschwöll, Caterina; Kuchling, Daniel et al.

in: Preventive Medicine Reports, Band 6, 01.06.2017, S. 307-313.

Veröffentlichungen: Beitrag in FachzeitschriftArtikelBegutachtung


Foreign Weight : New Food Environments as Weight Change Estimates for Expats. / Missbach, Benjamin; Koenig, Juergen; Wansink, Brian.

in: The FASEB Journal, Band 31, 04.2017.

Veröffentlichungen: Beitrag in FachzeitschriftMeeting Abstract/Conference PaperBegutachtung


Mythos Geschichte: Österreich damals: Unsere Ernährung. König, Jürgen (Interviewpartner*in). 2017.

Veröffentlichungen: Elektronische/multimediale VeröffentlichungFernsehsendung