Five days periodic fasting elevates levels of longevity related christensenella and sirtuin expression in humans

Autor(en)
Stephanie Lilja, Carina Stoll, Ulrike Krammer, Berit Hippe, Kalina Duszka, Tewodros Debebe, Ingrid Höfinger, Jürgen König, Angelika Pointner, Alexander Haslberger
Organisation(en)
Department für Ernährungswissenschaften
Externe Organisation(en)
Biomes NGS GmbH, Kloster Pernegg, Universität Wien
Journal
International Journal of Molecular Sciences
Band
22
Seiten
1-15
Anzahl der Seiten
15
ISSN
1661-6596
DOI
https://doi.org/10.3390/ijms22052331
Publikationsdatum
03-2021
Peer-reviewed
Ja
ÖFOS 2012
303009 Ernährungswissenschaften
Schlagwörter
ASJC Scopus Sachgebiete
Molecular Biology, Spectroscopy, Catalysis, Inorganic Chemistry, Computer Science Applications, Physical and Theoretical Chemistry, Organic Chemistry
Sustainable Development Goals
SDG 3 – Gesundheit und Wohlergehen
Link zum Portal
https://ucris.univie.ac.at/portal/de/publications/five-days-periodic-fasting-elevates-levels-of-longevity-related-christensenella-and-sirtuin-expression-in-humans(e96e3e0c-1880-4e6f-9d97-2ba8d117cd95).html