Caloric restriction increases levels of taurine in the intestine and stimulates taurine uptake by conjugation to glutathione

Autor(en)
András Gregor, Marc Pignitter, Christine Fahrngruber, Sebastian Bayer, Veronika Somoza, Jürgen König, Kalina Duszka
Organisation(en)
Department für Ernährungswissenschaften, Institut für Physiologische Chemie
Externe Organisation(en)
Technische Universität München
Journal
Journal of Nutritional Biochemistry
Band
96
Anzahl der Seiten
9
ISSN
0955-2863
DOI
https://doi.org/10.1016/j.jnutbio.2021.108781
Publikationsdatum
10-2021
Peer-reviewed
Ja
ÖFOS 2012
303009 Ernährungswissenschaften, 301303 Medizinische Biochemie
Schlagwörter
ASJC Scopus Sachgebiete
Molecular Biology, Nutrition and Dietetics, Biochemistry, Clinical Biochemistry, Endocrinology, Diabetes and Metabolism
Sustainable Development Goals
SDG 3 – Gesundheit und Wohlergehen
Link zum Portal
https://ucris.univie.ac.at/portal/de/publications/caloric-restriction-increases-levels-of-taurine-in-the-intestine-and-stimulates-taurine-uptake-by-conjugation-to-glutathione(ebb88fe1-0aac-470e-aebc-936502708420).html