Caloric restriction increases levels of taurine in the intestine and stimulates taurine uptake by conjugation to glutathione
- Autor(en)
- András Gregor, Marc Pignitter, Christine Fahrngruber, Sebastian Bayer, Veronika Somoza, Jürgen König, Kalina Duszka
- Organisation(en)
- Department für Ernährungswissenschaften, Institut für Physiologische Chemie
- Externe Organisation(en)
- Technische Universität München
- Journal
- Journal of Nutritional Biochemistry
- Band
- 96
- Anzahl der Seiten
- 9
- ISSN
- 0955-2863
- DOI
- https://doi.org/10.1016/j.jnutbio.2021.108781
- Publikationsdatum
- 10-2021
- Peer-reviewed
- Ja
- ÖFOS 2012
- 303009 Ernährungswissenschaften, 301303 Medizinische Biochemie
- Schlagwörter
- ASJC Scopus Sachgebiete
- Molecular Biology, Nutrition and Dietetics, Biochemistry, Clinical Biochemistry, Endocrinology, Diabetes and Metabolism
- Sustainable Development Goals
- SDG 3 – Gesundheit und Wohlergehen
- Link zum Portal
- https://ucrisportal.univie.ac.at/de/publications/caloric-restriction-increases-levels-of-taurine-in-the-intestine-and-stimulates-taurine-uptake-by-conjugation-to-glutathione(ebb88fe1-0aac-470e-aebc-936502708420).html