Scientific Opinion on the re-evaluation of vegetable carbon (E 153) as a food additive. / König, Jürgen; Aguilar, Fernando; Dusemund, Birgit; Galtier, Pierre; Gott, David Michael; Lambre, Claude; Leblanc, Jean-Charles; Parent-Massin, Dominique; Stankovic, Ivan; Tobback, Paul; Woutersen, Rudolf Antonius; Mortensen, Alicja.

in: EFSA Journal, Band 10, Nr. 4, 2012.

Veröffentlichung: Beitrag in FachzeitschriftArtikelPeer-Review


Scientific Opinion on the safety of stigmasterol-rich plant sterols as food additive. / König, Jürgen; Aguilar, Fernando; Dusemund, Birgit; Galtier, Pierre; Gott, David Michael; Lambre, Claude; Leblanc, Jean-Charles; Parent-Massin, Dominique; Stankovic, Ivan; Tobback, Paul; Woutersen, Rudolf Antonius; Mortensen, Alicja.

in: EFSA Journal, Band 10, Nr. 5, 2012, S. 2659-2698.

Veröffentlichung: Beitrag in FachzeitschriftArtikelPeer-Review


Statement on the safety assessment of the exposure to butylated hydroxyanisole E 320 (BHA) by applying a new exposure assessment methodology. / Aguilar, Fernando; Dusemund, Birgit; Galtier, Pierre; Gott, David Michael; König, Jürgen; Lambre, Claude; Leblanc, Jean-Charles; Mortensen, Alicja; Parent-Massin, Dominique; Stankovic, Ivan; Tobback, Paul; Woutersen, Rudolf Antonius.

in: EFSA Journal, Band 10, Nr. 7, 2012.

Veröffentlichung: Beitrag in FachzeitschriftArtikelPeer-Review


Sucrose-replacement by rebaudioside A in a model beverage. / Majchrzak, Dorota (Korresp. Autor*in); Ipsen, Annika; König, Jürgen.

5th European Conference on Sensory and Consumer Research; A Sense of Inspiration: Conference Abstracts. Elsevier, 2012.

Veröffentlichung: Beitrag in BuchBeitrag in Konferenzband


Bericht & Report : Zucker und Ersatzstoffe. / König, Jürgen; Gruber, K.

in: Journal für Ernährungsmedizin, Band 13, Nr. 4, 01.12.2011, S. 16-19.

Veröffentlichung: Beitrag in FachzeitschriftArtikelPeer-Review


Ernährungskompetenz junger Männer-ein Konsensuspapier des forum. Ernährung heute. / Gruber, M.; Borota-Buranich, P.; Altgeld, T.; Berghofer, E.; Mandl, H.; Mörixbauer, A.; Quasnicka, W.; Rützler, H.; Scheiblauer, N.; Stidwill, S.; Wawschinek, O.; Weissenböck, F.; Zentner, M.; König, J.

in: Ernährung, Band 35, Nr. 12, 01.12.2011, S. 526-552.

Veröffentlichung: Beitrag in FachzeitschriftArtikelPeer-Review


Scientific Opinion on the re-evaluation of butylated hydroxyanisole - BHA (E 320) as a food additive. / EFSA Panel Food Additives.

in: EFSA Journal, Band 9, Nr. 10, 2392, 10.2011.

Veröffentlichung: Beitrag in FachzeitschriftArtikelPeer-Review


Scientific Opinion on the safety of Glycerol Esters of Tall Oil Rosin for the proposed uses as a food additive EFSA Panel on Food Additives and Nutrient Sources added to Food. / EFSA Panel Food Additives.

in: EFSA Journal, Band 9, Nr. 5, 2141, 05.2011.

Veröffentlichung: Beitrag in FachzeitschriftArtikelPeer-Review


Statement on two recent scientific articles on the safety of artificial sweeteners. / EFSA Panel Food Additives.

in: EFSA Journal, Band 9, Nr. 2, 1996, 02.2011.

Veröffentlichung: Beitrag in FachzeitschriftArtikelPeer-Review


Peroxisome-proliferator-activated receptors γ and β/δ mediate vascular endothelial growth factor production in colorectal tumor cells. / Röhrl, Clemens; Kaindl, Ulrike; Koneczny, Inga; Hudec, Xenia; Baron, David M.; König, Jürgen S.; Marian, Brigitte.

in: Journal of Cancer Research and Clinical Oncology, Band 137, Nr. 1, 01.01.2011, S. 29-39.

Veröffentlichung: Beitrag in FachzeitschriftArtikelPeer-Review


Exposure assessment to food colours. / König, Jürgen.

in: Toxicology Letters, Band 205, 2011, S. 35-35.

Veröffentlichung: Beitrag in FachzeitschriftArtikelPeer-Review


Identification of phenolic components in dried spices and influence of irradiation. / Nagy, Tristan Oliver; Solar, Sonja (Korresp. Autor*in); Sontag, Gerhard; König, Jürgen.

in: Food Chemistry, Band 128, Nr. 2, 2011, S. 530-534.

Veröffentlichung: Beitrag in FachzeitschriftArtikelPeer-Review


Optimierung eines mit Rebaudiosid A zuckerreduzierten Modellgetränks. / König, Jürgen; Majchrzak, Dorota (Korresp. Autor*in).

DLG-Lebensmitteltage, 21. September 2011, Darmstadt, Forum Sensorikwissenchaft und Nachwuchs. Unknown publisher, 2011.

Veröffentlichung: Beitrag in BuchBeitrag in Konferenzband


Proceedings of the 2010 Energy Drinks Symposium. / Alford, Chris; König, Jürgen; Aufricht, Christoph; Verster, Joris C.

in: Ernährung, Band 11, 2011, S. 473-476.

Veröffentlichung: Beitrag in FachzeitschriftArtikelPeer-Review


Proceedings of the 2010 Energy Drinks Symposium. / König, Jürgen.

in: The Open Neuropsychopharmacology Journal, Band 4, 2011, S. 1-4.

Veröffentlichung: Beitrag in FachzeitschriftArtikelPeer-Review


Re-evaluation of caramel colours (E 150 a,b,c,d) as food additives. / König, Jürgen.

in: EFSA Journal, Band 9, Nr. 3, 2011.

Veröffentlichung: Beitrag in FachzeitschriftArtikelPeer-Review


Re-evaluation of Erythrosine (E 127) as a food additive. / König, Jürgen.

in: EFSA Journal, Band 9, Nr. 1, 2011.

Veröffentlichung: Beitrag in FachzeitschriftArtikelPeer-Review


Scientific opinion on Re-evaluation of calcium carbonate (E 170) as a food additive. / König, Jürgen.

in: EFSA Journal, Band 9, Nr. 7, 2011.

Veröffentlichung: Beitrag in FachzeitschriftArtikelPeer-Review


Scientific opinion on the Re-evaluation of lutein (E 161b) as a food additive. / König, Jürgen.

in: EFSA Journal, Band 8, Nr. 7, 2011.

Veröffentlichung: Beitrag in FachzeitschriftArtikelPeer-Review