Gamma-tocopherol - An underestimated vitamin? / Wagner, Karl Heinz; Kamal-Eldin, Afaf; Elmadfa, Ibrahim.

in: Annals of Nutrition and Metabolism, Band 48, Nr. 3, 2004, S. 169-188.

Veröffentlichungen: Beitrag in FachzeitschriftArtikelPeer Reviewed


Effects of α-, γ-, and δ-Tocopherols on the Autoxidation of Purified Rapeseed Oil Triacylglycerols in a System Containing Low Oxygen. / Isnardy, Bettina; Wagner, Karl Heinz; Elmadfa, Ibrahim.

in: Journal of Agricultural and Food Chemistry, Band 51, Nr. 26, 17.12.2003, S. 7775-7780.

Veröffentlichungen: Beitrag in FachzeitschriftArtikelPeer Reviewed


Acute impact of submaximal resistance exercise on immunological and hormonal parameters in young men. / Ramel, Alfons; Wagner, Karl Heinz; Elmadfa, Ibrahim.

in: Journal of Sports Sciences, Band 21, Nr. 12, 12.2003, S. 1001-1008.

Veröffentlichungen: Beitrag in FachzeitschriftArtikelPeer Reviewed


Non-nutritive bioactive food constituents of plants : Tocopherols (vitamin E). / Elmadfa, Ibrahim; Wagner, Karl Heinz.

in: International Journal for Vitamin and Nutrition Research, Band 73, Nr. 2, 03.2003, S. 89-94.

Veröffentlichungen: Beitrag in FachzeitschriftArtikelPeer Reviewed


Ascorbyl palmitate and its synergism to tocopherols. / Wagner, Karl Heinz; Feigl, Patrick; Elmadfa, Ibrahim.

in: Forum of nutrition, Band 56, 2003, S. 347-348.

Veröffentlichungen: Beitrag in FachzeitschriftArtikelPeer Reviewed


Biological relevance of terpenoids : Overview focusing on mono-, di- and tetraterpenes. / Wagner, Karl Heinz; Elmadfa, Ibrahim.

in: Annals of Nutrition and Metabolism, Band 47, Nr. 3-4, 2003, S. 95-106.

Veröffentlichungen: Beitrag in FachzeitschriftArtikelPeer Reviewed


Effects of seed damage on the oxidative stability of poppy seed oil. / Wagner, Karl Heinz; Isnardy, Bettina; Elmadfa, Ibrahim.

in: European Journal of Lipid Science and Technology, Band 105, Nr. 5, 2003, S. 219-224.

Veröffentlichungen: Beitrag in FachzeitschriftArtikelPeer Reviewed


Finding optimal photosensitisers for the decontamination of foods by the photodynamic effect. / Kreitner, Michaela; Wagner, Karl Heinz; Alth, Gerhart et al.

in: Forum of nutrition, Band 56, 2003, S. 367-369.

Veröffentlichungen: Beitrag in FachzeitschriftArtikelPeer Reviewed


Lipid and fat soluble vitamins status of seniors in Austria: Institutionalized versus free living elderly. / Wagner, Karl-Heinz; Schuh, Wolfgang; Majchrzak, Dorota et al.

9th European Nutrition Conference: Rome, Italy, 01.-04.10.2003. Unknown publisher, 2003.

Veröffentlichungen: Beitrag in BuchBeitrag in Konferenzband


Oxidative stress and antioxidant status of athletes and untrained persons. / Reichhart, Markus; Wagner, Karl Heinz; König, Daniel et al.

in: Forum of nutrition, Band 56, 2003, S. 303-304.

Veröffentlichungen: Beitrag in FachzeitschriftArtikelPeer Reviewed


Vitamin E, on the biopotency of gamma-tocopherol. / Elmadfa, I.; Wagner, K. H.

in: Forum of nutrition, Band 56, 2003, S. 41-42.

Veröffentlichungen: Beitrag in FachzeitschriftArtikelPeer Reviewed


Antioxidative potential of melanoidins isolated from a roasted glucose-glycine model. / Wagner, K. H.; Derkits, S.; Herr, M. et al.

in: Food Chemistry, Band 78, Nr. 3, 2002, S. 375-382.

Veröffentlichungen: Beitrag in FachzeitschriftArtikelPeer Reviewed


Effects of high dose beta-carotene incubation within an ex vivo system. / Rust, Petra; Buchegger, Michael; Hermann, A et al.

93rd AOCS Annual Meeting, Montreal, Canada, 5.-8.5.2002. Unknown publisher, 2002.

Veröffentlichungen: Beitrag in BuchBeitrag in Konferenzband


Fragen zu Krebs und Ernährung. Österreichische Krebshilfe. / Elmadfa, Ibrahim; Miksche, Markus; Brantner, Bettina et al.

Unknown publisher, 2002.

Veröffentlichungen: Buch


Human Data on the Effect of Supplements with Isolated Beta-Carotene. / Elmadfa, Ibrahim; Rust, Petra; Pinter, Marika et al.

2002.

Veröffentlichungen: Beitrag zu KonferenzPaper


Novel effects of diets enriched with corn oil or with an olive oil/sunflower oil mixture on vitamin K metabolism and vitamin K-dependent proteins in young men. / Schurgers, Leon J.; Shearer, Martin J.; Soute, Berry A.M. et al.

in: Journal of Lipid Research, Band 43, Nr. 6, 2002, S. 878-884.

Veröffentlichungen: Beitrag in FachzeitschriftArtikelPeer Reviewed


100 Antworten auf Ihre Fragen zum Thema Krebs und Ernährung. / Elmadfa, Ibrahim; Borota-Buranich, Petra; Genser, Dieter et al.

Wien : Wiener Krebshilfe-Krebsgesellschaft. 2002.

Veröffentlichungen: Sonstige VeröffentlichungBroschüre


Haematoporphyrin- and sodium chlorophyllin-induced phototoxicity towards bacteria and yeasts - A new approach for safe foods. / Kreitner, M.; Wagner, K. H.; Alth, G. et al.

in: Food Control, Band 12, Nr. 8, 12.2001, S. 529-533.

Veröffentlichungen: Beitrag in FachzeitschriftArtikelPeer Reviewed


Antioxidative potential of tocotrienols and tocopherols in coconut fat at different oxidation temperatures. / Wagner, Karl Heinz; Wotruba, Florian; Elmadfa, Ibrahim.

in: European Journal of Lipid Science and Technology, Band 103, Nr. 11, 11.2001, S. 746-751.

Veröffentlichungen: Beitrag in FachzeitschriftArtikelPeer Reviewed


Antioxidative power of plant oils in humans : The influence of α- and γ-tocopherol. / Tomasch, R.; Wagner, K. H.; Elmadfa, I.

in: Annals of Nutrition and Metabolism, Band 45, Nr. 3, 2001, S. 110-115.

Veröffentlichungen: Beitrag in FachzeitschriftArtikelPeer Reviewed