Dietary nitrate from beetroot juice reduces Oxidized LDL, LDL/NOx ratio and LDL concentrations in adults with grade 1 hypertension
- Autor(en)
- Rebeka Fejes, Agnes Draxler, Laura Bragagna, Richard J. Woodman, Kevin D Croft, Catherine P Bondonno, Jonathan Hodgson, Michael Wolzt, Karl-Heinz Wagner, Oliver Neubauer
- Organisation(en)
- Department für Ernährungswissenschaften
- Externe Organisation(en)
- Flinders University, University of Western Australia, Edith Cowan University, Medizinische Universität Wien, Universität für Weiterbildung Krems
- Journal
- Free Radical Biology and Medicine
- Band
- 218
- Seiten
- 33-34
- ISSN
- 0891-5849
- DOI
- https://doi.org/10.1016/j.freeradbiomed.2024.04.123
- Publikationsdatum
- 06-2024
- Peer-reviewed
- Ja
- ÖFOS 2012
- 303009 Ernährungswissenschaften
- Link zum Portal
- https://ucrisportal.univie.ac.at/de/publications/692bc854-7489-463a-b053-f095dd446116