Dietary nitrate from beetroot juice reduces Oxidized LDL, LDL/NOx ratio and LDL concentrations in adults with grade 1 hypertension

Autor(en)
Rebeka Fejes, Agnes Draxler, Laura Bragagna, Richard J. Woodman, Kevin D Croft, Catherine P Bondonno, Jonathan Hodgson, Michael Wolzt, Karl-Heinz Wagner, Oliver Neubauer
Organisation(en)
Department für Ernährungswissenschaften
Externe Organisation(en)
Flinders University, University of Western Australia, Edith Cowan University, Medizinische Universität Wien, Universität für Weiterbildung Krems
Journal
Free Radical Biology and Medicine
Band
218
Seiten
33-34
ISSN
0891-5849
DOI
https://doi.org/10.1016/j.freeradbiomed.2024.04.123
Publikationsdatum
06-2024
Peer-reviewed
Ja
ÖFOS 2012
303009 Ernährungswissenschaften
Link zum Portal
https://ucrisportal.univie.ac.at/de/publications/692bc854-7489-463a-b053-f095dd446116