Instant coffee with high chlorogenic acid levels protects humans against oxidative damage of macromolecules. / Hoelzl, Christine; Knasmüller, Siegfried; Wagner, Karl-Heinz et al.
in: Molecular Nutrition & Food Research, Band 54, Nr. 12, 2010, S. 1722-1733.Veröffentlichungen: Beitrag in Fachzeitschrift › Artikel › Peer Reviewed
Nutrient Antioxidants and stability of frying oils (Tocochromanols, ß-Carotene, Phylloquinone, Ubiquinone 50). / Wagner, Karl-Heinz; Elmadfa, Ibrahim.
Frying of food-Oxidation, nutrient and non-nutrient antioxidants, biologically active compounds, and high temperatures. Hrsg. / D. Boskou; I. Elmadfa. Unknown publisher, 2010. S. 177-197.Veröffentlichungen: Beitrag in Buch › Beitrag in Buch/Sammelband
Prevention of oxidative DNA damage in inner organs and lymphocytes of rats by green tea extract. / Kager, Nina; Ferk, Franziska; Kundi, Michael et al.
in: European Journal of Nutrition, Band 49, Nr. 4, 2010, S. 227-234.Veröffentlichungen: Beitrag in Fachzeitschrift › Artikel › Peer Reviewed
Separation and Isolation of ß-sitosterol oxides and their mutagenic potential in the Salmonella microsome assay. / Koschutnig, Karin; Kemmo, Suvi; Lampi, Anna-Maija et al.
in: Food Chemistry, Band 118, 2010, S. 133-140.Veröffentlichungen: Beitrag in Fachzeitschrift › Artikel › Peer Reviewed
The status of vitamins B6, B12, folate, and of homocysteine in geriatric home residents receiving laxatives or dietary fiber. / Sturtzel, Bärbel; Sturtzel, Bärbel (Korresp. Autor*in); Wagner, Karl-Heinz et al.
in: Journal of Nutrition, Health and Aging, Band 14, Nr. 3, 2010, S. 219-223.Veröffentlichungen: Beitrag in Fachzeitschrift › Artikel › Peer Reviewed
Well-trained, healthy triathletes experience no adverse health risks regarding oxidative stress and DNA damage by participating in an ultra-endurance event? / Wagner, Karl-Heinz (Korresp. Autor*in); Reichhold, Stefanie; Hoelzl, Christine et al.
in: Toxicology, Band 278, Nr. 2, 2010, S. 211-216.Veröffentlichungen: Beitrag in Fachzeitschrift › Artikel › Peer Reviewed
[18F]FE@SUPPY and [18F]FE@SUPPY:2 - metabolic considerations. / Häusler, Daniela; Nics, Lukas; Mien, Leonhard-Key et al.
in: Nuclear Medicine and Biology, Band 37, Nr. 4, 2010, S. 421-426.Veröffentlichungen: Beitrag in Fachzeitschrift › Artikel › Peer Reviewed
Malnutrition and depression in the institutionalised elderly. / Smoliner, Christine; Norman, Kristina; Wagner, Karl Heinz et al.
in: British Journal of Nutrition, Band 102, Nr. 11, 12.2009, S. 1663-1667.Veröffentlichungen: Beitrag in Fachzeitschrift › Artikel › Peer Reviewed
Methods to Determine Total Antioxidative Capacity and Oxidative DNA Damage. / Wagner, Karl Heinz; Mišík, Miroslav; Nersesyan, Armen et al.
Chemoprevention of Cancer and DNA Damage by Dietary Factors. Wiley-VCH Verlag GmbH & Co. KGaA, 2009. S. 229-244.Veröffentlichungen: Beitrag in Buch › Beitrag in Buch/Sammelband › Peer Reviewed
A comparison study between antioxidant and mutagenic properties of cysteine-glucose derived Maillard reaction products and neoformed products from heated cysteine and hydroxymethylfurfural. / Cheriot, Sophie; Billaud, Catherine (Korresp. Autor*in); Pöchtrager, Stephan et al.
in: Food Chemistry, Band 114, Nr. 1, 2009, S. 132-138.Veröffentlichungen: Beitrag in Fachzeitschrift › Artikel › Peer Reviewed
Content of trans fatty acids in Austrian foods. / Wagner, Karl-Heinz; Plasser, Elisabeth; Pröll, Christiana et al.
in: Annals of Nutrition and Metabolism: European journal of nutrition, metabolic diseases and dietetics, Band 55, Nr. suppl 1, 2009, S. 643.Veröffentlichungen: Beitrag in Fachzeitschrift › Meeting Abstract/Conference Paper › Peer Reviewed
Cytotoxic and apoptotic effects of single and mixed oxides of ß-sitosterol on HepG2-cells. / Koschutnig, Karin; Heikkinen, Susanna; Kemmo, Suvi et al.
in: Toxicology in Vitro, Band 23, 2009, S. 755-762.Veröffentlichungen: Beitrag in Fachzeitschrift › Artikel › Peer Reviewed
Development and validation of a food frequency index using nutritional biomarkers in a sample of middle-aged and older adults. / Freisling, Heinz (Korresp. Autor*in); Elmadfa, Ibrahim; Schuh, Wolfgang et al.
in: Journal of Human Nutrition and Dietetics, Band 22, Nr. 1, 2009, S. 29-39.Veröffentlichungen: Beitrag in Fachzeitschrift › Artikel › Peer Reviewed
Die Nährstoffzusammensetzung ausgewählter Fertiggerichte des österreichischen und europäischen Marktes. / Wagner, Karl-Heinz; Kanzler, Sonja.
in: Ernährung, Band 33, 2009, S. 375-376.Veröffentlichungen: Beitrag in Fachzeitschrift › Artikel › Peer Reviewed
Die Situation der trans-Fettsäuren - Immer noch ein Problem? / Kanzler, Sonja; Wagner, Karl-Heinz; Plasser, Elisabeth.
Österreichischer Ernährungsbericht 2008. Hrsg. / I. Elmadfa. Unknown publisher, 2009. S. 289-295.Veröffentlichungen: Beitrag in Buch › Beitrag in Buch/Sammelband
DNA damage in response to an Ironman triathlon? / Wagner, Karl-Heinz (Korresp. Autor*in); Reichhold, Stefanie; Knasmüller, Siegfried et al.
in: Free Radical Research, Band 43, 2009, S. 753-760.Veröffentlichungen: Beitrag in Fachzeitschrift › Artikel › Peer Reviewed
Effects of a plant oil intervention on adiponectin levels of type 2 diabetics. / Plasser, Elisabeth; Wagner, Karl-Heinz; Brath, Helmut.
in: Diabetes, 2009.Veröffentlichungen: Beitrag in Fachzeitschrift › Artikel › Peer Reviewed
Endurance exercise and DNA stability: Is there a link to duration and intensity? / Wagner, Karl-Heinz (Korresp. Autor*in); Reichhold, Stefanie; Knasmüller, Siegfried et al.
in: Mutation Research - Reviews, Band 682, 2009, S. 28-38.Veröffentlichungen: Beitrag in Fachzeitschrift › Artikel › Peer Reviewed
Ernährungswissenschaftler verbessern Fertiggerichte. / Wagner, Karl-Heinz; Kanzler, Sonja.
in: Tiefkühl-Report : der tk-report ; die Fachzeitschrift für Markt, Marketing und Verkauf von Tiefkühlkost und Eiskrem, Band 7-8, 2009, S. 40-41.Veröffentlichungen: Beitrag in Fachzeitschrift › Artikel › Peer Reviewed
European and Austrian ready meals: Are they recommendable for the diet of children and adolescents? / Kanzler, Sonja; Wagner, Karl-Heinz.
7th Euro Fed Lipid Congress: Lipids, Fats and Oils - From Knowledge to Application. Hrsg. / N.N. Unknown publisher, 2009.Veröffentlichungen: Beitrag in Buch › Beitrag in Konferenzband