New insights into tocopherol research with emphasis on gamma-tocopherol and delta-tocopherol. / Wagner, Karl-Heinz (Korresp. Autor*in); Isnardy, Bettina.
in: Lipid Technology, Band Vol. 18, Nr. No. 2, 2006, S. 36-40.Veröffentlichungen: Beitrag in Fachzeitschrift › Artikel › Peer Reviewed
Polyunsaturated fatty acids in the diet and breast milk of lactating Icelandic women with traditional fish and cod liver oil consumption. / Wagner, Karl-Heinz; Elmadfa, Ibrahim; Thorsdottir, Inga (Korresp. Autor*in) et al.
in: Annals of Nutrition and Metabolism: European journal of nutrition, metabolic diseases and dietetics, Band 50, 2006, S. 270-276.Veröffentlichungen: Beitrag in Fachzeitschrift › Artikel › Peer Reviewed
Selected Quality Parameters of Salmon and Meat when Fried with or without added fat. / Elmadfa, Ibrahim; Al-Saghir, Sabri; Kanzler, Sonja et al.
in: International Journal for Vitamin and Nutrition Research, Band 76, Nr. 4, 2006, S. 238-246.Veröffentlichungen: Beitrag in Fachzeitschrift › Artikel › Peer Reviewed
The antioxidant and phylloquinone content of wildly grown greens in Crete. / Wagner, Karl-Heinz; Elmadfa, Ibrahim; Majchrzak, Dorota et al.
in: Food Chemistry, Band 99, 2006, S. 813-821.Veröffentlichungen: Beitrag in Fachzeitschrift › Artikel › Peer Reviewed
The potential antimutagenic and antioxidant effects of Millard reaction products used as "natural antibrowning" agents. / Koschutnig, Karin; Reichhold, Stefanie; Wagner, Karl-Heinz (Korresp. Autor*in).
COST 926/927 Conference, Molecular and physiological effects of bioactive food compounds, 11-14 October, Vienna. COST, 2006. S. 155-155.Veröffentlichungen: Beitrag in Buch › Beitrag in Konferenzband
Tocopherols and total phenolics in 10 different nut types. / Wagner, Karl-Heinz; Kornsteiner-Krenn, Margit; Elmadfa, Ibrahim (Korresp. Autor*in).
in: Food Chemistry, Band 98, 2006, S. 381-387.Veröffentlichungen: Beitrag in Fachzeitschrift › Artikel › Peer Reviewed
Trans-Fettsäuren - eine weitere Observation ist notwendig (Teil 1) - Trans-fatty acids - further observations are needed (part 1). / Plasser, Elisabeth; Wagner, Karl-Heinz (Korresp. Autor*in); Pröll, Christiana.
in: Ernährung aktuell, 2006.Veröffentlichungen: Beitrag in Fachzeitschrift › Artikel › Peer Reviewed
Trans-Fettsäuren in Lebensmitteln des österreichischen Marktes (Teil 2) - Trans-fatty acids in Foods of the Austrian market (part 2). / Plasser, Elisabeth; Wagner, Karl-Heinz (Korresp. Autor*in); Pröll, Christiana.
in: Ernährung aktuell, 2006.Veröffentlichungen: Beitrag in Fachzeitschrift › Artikel › Peer Reviewed
Transfettsäuren in Österreich. / Wagner, Karl-Heinz; Plasser, Elisabeth; Pröll, Christiana.
Unknown publisher. 2006.Veröffentlichungen: Sonstige Veröffentlichung › Broschüre
Lipid oxidation of beef fillets during braising with different cooking oils. / Saghir, S.; Wagner, K. H.; Elmadfa, I.
in: Meat Science, Band 71, Nr. 3, 11.2005, S. 440-445.Veröffentlichungen: Beitrag in Fachzeitschrift › Artikel › Peer Reviewed
Effect of α- And δ-tocopherol on the oxidative stability of a mixed hydrogenated fat under frying conditions. / Nogala-Kalucka, Malgorzata; Korczak, Jozef; Elmadfa, Ibrahim et al.
in: European Food Research and Technology, Band 221, Nr. 3-4, 08.2005, S. 291-297.Veröffentlichungen: Beitrag in Fachzeitschrift › Artikel › Peer Reviewed
The role of fortified foods - Situation in Austria. / Wagner, Karl Heinz; Blauensteiner, Doris; Schmid, Isabel et al.
Diet Diversification and Health Promotion. Hrsg. / I. Elmadfa. 2005. S. 84-90 (Forum of Nutrition, Band 57).Veröffentlichungen: Beitrag in Buch › Beitrag in Konferenzband › Peer Reviewed
Correlations between plasma noradrenaline concentrations, antioxidants, and neutrophil counts after submaximal resistance exercise in men. / Ramel, A.; Wagner, K. H.; Elmadfa, I.
in: British Journal of Sports Medicine, Band 38, Nr. 5, 10.2004, S. E22.Veröffentlichungen: Beitrag in Fachzeitschrift › Artikel › Peer Reviewed
Genotoxicity and mutagenicity of melanoidins isolated from a roasted glucose-glycine model in human lymphocyte cultures, intestinal Caco-2 cells and in the Salmonella typhimurium strains TA98 and TA102 applying the AMES test. / Glösl, Sigrid; Wagner, Karl Heinz; Draxler, Astrid et al.
in: Food and Chemical Toxicology, Band 42, Nr. 9, 09.2004, S. 1487-1495.Veröffentlichungen: Beitrag in Fachzeitschrift › Artikel › Peer Reviewed
Effects of different cooking procedures on lipid quality and cholesterol oxidation of farmed salmon fish (Salmo salar). / Al-Saghir, Sabri; Thurner, Karin; Wagner, Karl Heinz et al.
in: Journal of Agricultural and Food Chemistry, Band 52, Nr. 16, 11.08.2004, S. 5290-5296.Veröffentlichungen: Beitrag in Fachzeitschrift › Artikel › Peer Reviewed
Impact of antiseptics on radical metabolism, antioxidant status and genotoxic stress in blood cells : Povidone-iodine versus octenidine dihydrochloride. / Wagner, Karl Heinz; Jürß, Alice; Zarembach, Beate et al.
in: Toxicology in Vitro, Band 18, Nr. 4, 08.2004, S. 411-418.Veröffentlichungen: Beitrag in Fachzeitschrift › Artikel › Peer Reviewed
Plasma antioxidants and lipid oxidation after submaximal resistance exercise in men. / Ramel, Alfons; Wagner, Karl Heinz; Elmadfa, Ibrahim.
in: European Journal of Nutrition, Band 43, Nr. 1, 02.2004, S. 2-6.Veröffentlichungen: Beitrag in Fachzeitschrift › Artikel › Peer Reviewed
Tocopherol composition of deodorization distillates and their antioxidative activity. / Nogala-Kalucka, Malgorzata; Korczak, Jozef; Wagner, Karl Heinz et al.
in: Nahrung = Food : structure, function, interaction, Band 48, Nr. 1, 02.2004, S. 34-37.Veröffentlichungen: Beitrag in Fachzeitschrift › Artikel › Peer Reviewed
γ- and δ-tocopherols are more effective than α-tocopherol on the autoxidation of a 10% rapeseed oil triacylglycerol-in-water emulsion with and without a radical initiator. / Wagner, Karl Heinz; Isnardy, Bettina; Elmadfa, Ibrahim.
in: European Journal of Lipid Science and Technology, Band 106, Nr. 1, 2004, S. 44-51.Veröffentlichungen: Beitrag in Fachzeitschrift › Artikel › Peer Reviewed
Effects of beta-carotene supplementation on free radical mechanism in healthy adult subjects. / Elmadfa, Ibrahim; Rust, Petra; Majchrzak, Dorota et al.
in: International Journal for Vitamin and Nutrition Research, Band 74, Nr. 2, 2004, S. 147-152.Veröffentlichungen: Beitrag in Fachzeitschrift › Artikel › Peer Reviewed