Instant coffee with high chlorogenic acid levels protects humans against oxidative damage of macromolecules. / Hoelzl, Christine; Knasmüller, Siegfried; Wagner, Karl-Heinz et al.

in: Molecular Nutrition & Food Research, Band 54, Nr. 12, 2010, S. 1722-1733.

Veröffentlichungen: Beitrag in FachzeitschriftArtikelBegutachtung


Nutrient Antioxidants and stability of frying oils (Tocochromanols, ß-Carotene, Phylloquinone, Ubiquinone 50). / Wagner, Karl-Heinz; Elmadfa, Ibrahim.

Frying of food-Oxidation, nutrient and non-nutrient antioxidants, biologically active compounds, and high temperatures. Hrsg. / D. Boskou; I. Elmadfa. Unknown publisher, 2010. S. 177-197.

Veröffentlichungen: Beitrag in BuchBeitrag in Buch/Sammelband


Prevention of oxidative DNA damage in inner organs and lymphocytes of rats by green tea extract. / Kager, Nina; Ferk, Franziska; Kundi, Michael et al.

in: European Journal of Nutrition, Band 49, Nr. 4, 2010, S. 227-234.

Veröffentlichungen: Beitrag in FachzeitschriftArtikelBegutachtung


Separation and Isolation of ß-sitosterol oxides and their mutagenic potential in the Salmonella microsome assay. / Koschutnig, Karin; Kemmo, Suvi; Lampi, Anna-Maija et al.

in: Food Chemistry, Band 118, 2010, S. 133-140.

Veröffentlichungen: Beitrag in FachzeitschriftArtikelBegutachtung


The status of vitamins B6, B12, folate, and of homocysteine in geriatric home residents receiving laxatives or dietary fiber. / Sturtzel, Bärbel; Sturtzel, Bärbel (Korresp. Autor*in); Wagner, Karl-Heinz et al.

in: Journal of Nutrition, Health and Aging, Band 14, Nr. 3, 2010, S. 219-223.

Veröffentlichungen: Beitrag in FachzeitschriftArtikelBegutachtung


Well-trained, healthy triathletes experience no adverse health risks regarding oxidative stress and DNA damage by participating in an ultra-endurance event? / Wagner, Karl-Heinz (Korresp. Autor*in); Reichhold, Stefanie; Hoelzl, Christine et al.

in: Toxicology, Band 278, Nr. 2, 2010, S. 211-216.

Veröffentlichungen: Beitrag in FachzeitschriftArtikelBegutachtung


[18F]FE@SUPPY and [18F]FE@SUPPY:2 - metabolic considerations. / Häusler, Daniela; Nics, Lukas; Mien, Leonhard-Key et al.

in: Nuclear Medicine and Biology, Band 37, Nr. 4, 2010, S. 421-426.

Veröffentlichungen: Beitrag in FachzeitschriftArtikelBegutachtung


Malnutrition and depression in the institutionalised elderly. / Smoliner, Christine; Norman, Kristina; Wagner, Karl Heinz et al.

in: British Journal of Nutrition, Band 102, Nr. 11, 12.2009, S. 1663-1667.

Veröffentlichungen: Beitrag in FachzeitschriftArtikelBegutachtung


Methods to Determine Total Antioxidative Capacity and Oxidative DNA Damage. / Wagner, Karl Heinz; Mišík, Miroslav; Nersesyan, Armen et al.

Chemoprevention of Cancer and DNA Damage by Dietary Factors. Wiley-VCH Verlag GmbH & Co. KGaA, 2009. S. 229-244.

Veröffentlichungen: Beitrag in BuchBeitrag in Buch/SammelbandBegutachtung


A comparison study between antioxidant and mutagenic properties of cysteine-glucose derived Maillard reaction products and neoformed products from heated cysteine and hydroxymethylfurfural. / Cheriot, Sophie; Billaud, Catherine (Korresp. Autor*in); Pöchtrager, Stephan et al.

in: Food Chemistry, Band 114, Nr. 1, 2009, S. 132-138.

Veröffentlichungen: Beitrag in FachzeitschriftArtikelBegutachtung


Content of trans fatty acids in Austrian foods. / Wagner, Karl-Heinz; Plasser, Elisabeth; Pröll, Christiana et al.

in: Annals of Nutrition and Metabolism: European journal of nutrition, metabolic diseases and dietetics, Band 55, Nr. suppl 1, 2009, S. 643.

Veröffentlichungen: Beitrag in FachzeitschriftMeeting Abstract/Conference PaperBegutachtung


Cytotoxic and apoptotic effects of single and mixed oxides of ß-sitosterol on HepG2-cells. / Koschutnig, Karin; Heikkinen, Susanna; Kemmo, Suvi et al.

in: Toxicology in Vitro, Band 23, 2009, S. 755-762.

Veröffentlichungen: Beitrag in FachzeitschriftArtikelBegutachtung


Development and validation of a food frequency index using nutritional biomarkers in a sample of middle-aged and older adults. / Freisling, Heinz (Korresp. Autor*in); Elmadfa, Ibrahim; Schuh, Wolfgang et al.

in: Journal of Human Nutrition and Dietetics, Band 22, Nr. 1, 2009, S. 29-39.

Veröffentlichungen: Beitrag in FachzeitschriftArtikelBegutachtung


Die Nährstoffzusammensetzung ausgewählter Fertiggerichte des österreichischen und europäischen Marktes. / Wagner, Karl-Heinz; Kanzler, Sonja.

in: Ernährung, Band 33, 2009, S. 375-376.

Veröffentlichungen: Beitrag in FachzeitschriftArtikelBegutachtung


Die Situation der trans-Fettsäuren - Immer noch ein Problem? / Kanzler, Sonja; Wagner, Karl-Heinz; Plasser, Elisabeth.

Österreichischer Ernährungsbericht 2008. Hrsg. / I. Elmadfa. Unknown publisher, 2009. S. 289-295.

Veröffentlichungen: Beitrag in BuchBeitrag in Buch/Sammelband


DNA damage in response to an Ironman triathlon? / Wagner, Karl-Heinz (Korresp. Autor*in); Reichhold, Stefanie; Knasmüller, Siegfried et al.

in: Free Radical Research, Band 43, 2009, S. 753-760.

Veröffentlichungen: Beitrag in FachzeitschriftArtikelBegutachtung


Effects of a plant oil intervention on adiponectin levels of type 2 diabetics. / Plasser, Elisabeth; Wagner, Karl-Heinz; Brath, Helmut.

in: Diabetes, 2009.

Veröffentlichungen: Beitrag in FachzeitschriftArtikelBegutachtung


Endurance exercise and DNA stability: Is there a link to duration and intensity? / Wagner, Karl-Heinz (Korresp. Autor*in); Reichhold, Stefanie; Knasmüller, Siegfried et al.

in: Mutation Research - Reviews, Band 682, 2009, S. 28-38.

Veröffentlichungen: Beitrag in FachzeitschriftArtikelBegutachtung


European and Austrian ready meals: Are they recommendable for the diet of children and adolescents? / Kanzler, Sonja; Wagner, Karl-Heinz.

7th Euro Fed Lipid Congress: Lipids, Fats and Oils - From Knowledge to Application. Hrsg. / N.N. Unknown publisher, 2009.

Veröffentlichungen: Beitrag in BuchBeitrag in Konferenzband