Effect of α- And δ-tocopherol on the oxidative stability of a mixed hydrogenated fat under frying conditions. / Nogala-Kalucka, Malgorzata; Korczak, Jozef; Elmadfa, Ibrahim et al.

in: European Food Research and Technology, Band 221, Nr. 3-4, 08.2005, S. 291-297.

Veröffentlichungen: Beitrag in FachzeitschriftArtikelBegutachtung


The role of fortified foods - Situation in Austria. / Wagner, Karl Heinz; Blauensteiner, Doris; Schmid, Isabel et al.

Diet Diversification and Health Promotion. Hrsg. / I. Elmadfa. 2005. S. 84-90 (Forum of Nutrition, Band 57).

Veröffentlichungen: Beitrag in BuchBeitrag in KonferenzbandBegutachtung


Correlations between plasma noradrenaline concentrations, antioxidants, and neutrophil counts after submaximal resistance exercise in men. / Ramel, A.; Wagner, K. H.; Elmadfa, I.

in: British Journal of Sports Medicine, Band 38, Nr. 5, 10.2004, S. E22.

Veröffentlichungen: Beitrag in FachzeitschriftArtikelBegutachtung


Effects of different cooking procedures on lipid quality and cholesterol oxidation of farmed salmon fish (Salmo salar). / Al-Saghir, Sabri; Thurner, Karin; Wagner, Karl Heinz et al.

in: Journal of Agricultural and Food Chemistry, Band 52, Nr. 16, 11.08.2004, S. 5290-5296.

Veröffentlichungen: Beitrag in FachzeitschriftArtikelBegutachtung


Impact of antiseptics on radical metabolism, antioxidant status and genotoxic stress in blood cells : Povidone-iodine versus octenidine dihydrochloride. / Wagner, Karl Heinz; Jürß, Alice; Zarembach, Beate et al.

in: Toxicology in Vitro, Band 18, Nr. 4, 08.2004, S. 411-418.

Veröffentlichungen: Beitrag in FachzeitschriftArtikelBegutachtung


Plasma antioxidants and lipid oxidation after submaximal resistance exercise in men. / Ramel, Alfons; Wagner, Karl Heinz; Elmadfa, Ibrahim.

in: European Journal of Nutrition, Band 43, Nr. 1, 02.2004, S. 2-6.

Veröffentlichungen: Beitrag in FachzeitschriftArtikelBegutachtung


Tocopherol composition of deodorization distillates and their antioxidative activity. / Nogala-Kalucka, Malgorzata; Korczak, Jozef; Wagner, Karl Heinz et al.

in: Nahrung = Food : structure, function, interaction, Band 48, Nr. 1, 02.2004, S. 34-37.

Veröffentlichungen: Beitrag in FachzeitschriftArtikelBegutachtung


Effects of beta-carotene supplementation on free radical mechanism in healthy adult subjects. / Elmadfa, Ibrahim; Rust, Petra; Majchrzak, Dorota et al.

in: International Journal for Vitamin and Nutrition Research, Band 74, Nr. 2, 2004, S. 147-152.

Veröffentlichungen: Beitrag in FachzeitschriftArtikelBegutachtung


Gamma-tocopherol - An underestimated vitamin? / Wagner, Karl Heinz; Kamal-Eldin, Afaf; Elmadfa, Ibrahim.

in: Annals of Nutrition and Metabolism, Band 48, Nr. 3, 2004, S. 169-188.

Veröffentlichungen: Beitrag in FachzeitschriftArtikelBegutachtung


Effects of α-, γ-, and δ-Tocopherols on the Autoxidation of Purified Rapeseed Oil Triacylglycerols in a System Containing Low Oxygen. / Isnardy, Bettina; Wagner, Karl Heinz; Elmadfa, Ibrahim.

in: Journal of Agricultural and Food Chemistry, Band 51, Nr. 26, 17.12.2003, S. 7775-7780.

Veröffentlichungen: Beitrag in FachzeitschriftArtikelBegutachtung


Acute impact of submaximal resistance exercise on immunological and hormonal parameters in young men. / Ramel, Alfons; Wagner, Karl Heinz; Elmadfa, Ibrahim.

in: Journal of Sports Sciences, Band 21, Nr. 12, 12.2003, S. 1001-1008.

Veröffentlichungen: Beitrag in FachzeitschriftArtikelBegutachtung


Non-nutritive bioactive food constituents of plants : Tocopherols (vitamin E). / Elmadfa, Ibrahim; Wagner, Karl Heinz.

in: International Journal for Vitamin and Nutrition Research, Band 73, Nr. 2, 03.2003, S. 89-94.

Veröffentlichungen: Beitrag in FachzeitschriftArtikelBegutachtung


Ascorbyl palmitate and its synergism to tocopherols. / Wagner, Karl Heinz; Feigl, Patrick; Elmadfa, Ibrahim.

in: Forum of nutrition, Band 56, 2003, S. 347-348.

Veröffentlichungen: Beitrag in FachzeitschriftArtikelBegutachtung


Biological relevance of terpenoids : Overview focusing on mono-, di- and tetraterpenes. / Wagner, Karl Heinz; Elmadfa, Ibrahim.

in: Annals of Nutrition and Metabolism, Band 47, Nr. 3-4, 2003, S. 95-106.

Veröffentlichungen: Beitrag in FachzeitschriftArtikelBegutachtung


Effects of seed damage on the oxidative stability of poppy seed oil. / Wagner, Karl Heinz; Isnardy, Bettina; Elmadfa, Ibrahim.

in: European Journal of Lipid Science and Technology, Band 105, Nr. 5, 2003, S. 219-224.

Veröffentlichungen: Beitrag in FachzeitschriftArtikelBegutachtung


Finding optimal photosensitisers for the decontamination of foods by the photodynamic effect. / Kreitner, Michaela; Wagner, Karl Heinz; Alth, Gerhart et al.

in: Forum of nutrition, Band 56, 2003, S. 367-369.

Veröffentlichungen: Beitrag in FachzeitschriftArtikelBegutachtung


Lipid and fat soluble vitamins status of seniors in Austria: Institutionalized versus free living elderly. / Wagner, Karl-Heinz; Schuh, Wolfgang; Majchrzak, Dorota et al.

9th European Nutrition Conference: Rome, Italy, 01.-04.10.2003. Unknown publisher, 2003.

Veröffentlichungen: Beitrag in BuchBeitrag in Konferenzband


Oxidative stress and antioxidant status of athletes and untrained persons. / Reichhart, Markus; Wagner, Karl Heinz; König, Daniel et al.

in: Forum of nutrition, Band 56, 2003, S. 303-304.

Veröffentlichungen: Beitrag in FachzeitschriftArtikelBegutachtung