Vegetables and Plant Oil Improve Risk Factors for Secondary Complications in Subjects with Type 2 Diabetes. / Wagner, Karl-Heinz; Brath, Helmut; Müllner, Elisabeth.
in: Ernährung, 2011.

Veröffentlichungen: Beitrag in FachzeitschriftMeeting Abstract/Conference PaperPeer Reviewed


Vegetables and plant oil improve vitamin status in subjects with Type 2 Diabetes. / Wagner, Karl-Heinz; Brath, Helmut; Müllner, Elisabeth.
in: Ernährung, 2011.

Veröffentlichungen: Beitrag in FachzeitschriftMeeting Abstract/Conference PaperPeer Reviewed


Separation and isolation of β-sitosterol oxides and their non-mutagenic potential in the Salmonella microsome assay. / Koschutnig, Karin; Kemmo, Suvi; Lampi, Anna Maija et al.
in: Food Chemistry, Band 118, Nr. 1, 01.01.2010, S. 133-140.

Veröffentlichungen: Beitrag in FachzeitschriftArtikelPeer Reviewed


Anti-leukaemic effects of two extract types of Lactuca sativa correlate with the activation of Chk2, induction of p21, downregulation of cyclin D1 and acetylation of alpha-tubulin. / Gridling, Manuela; McKinnon, Ruxandra; Kopp, Brigitte et al.
in: Oncology Reports, Band 23, Nr. 4, 2010, S. 1145-1151.

Veröffentlichungen: Beitrag in FachzeitschriftArtikelPeer Reviewed


Chemical and biological modulations of frying fats - Impact on fried food. / Wagner, Karl-Heinz; Elmadfa, Ibrahim.
Frying of food-Oxidation, nutrient and non-nutrient antioxidants, biologically active compounds, and high temperatures. Hrsg. / D. Boskou; I. Elmadfa. Unknown publisher, 2010. S. 251-264.

Veröffentlichungen: Beitrag in BuchBeitrag in Buch/Sammelband


Curcumin, resveratrol and flavonoids as anti-inflammatory, cyto- and DNA-protective dietary compounds. / Bisht, Kavita; Wagner, Karl-Heinz (Korresp. Autor*in); Bulmer, Andrew.
in: Toxicology, Band 278, Nr. 1, 2010, S. 88-100.

Veröffentlichungen: Beitrag in FachzeitschriftArtikelPeer Reviewed


Gesunde, bedarfsdeckende Ernährung und Nachhaltigkeit in der landwirtschaftlichen Produktion. / Helmich, Katharina; Wagner, Karl-Heinz (Korresp. Autor*in); Zessner, Matthias.
in: Ernährung aktuell, Band 4, 2010, S. 5-8.

Veröffentlichungen: Beitrag in FachzeitschriftArtikelPeer Reviewed


Impact of paper filtered coffee on oxidative DNA-damage: Results of a clinical trial. / Wagner, Karl-Heinz; Hölzl, Christine; Kundi, Michael et al.
in: Mutation Research: fundamental and molecular mechanisms of mutagenesis, Band 692, 2010, S. 42-48.

Veröffentlichungen: Beitrag in FachzeitschriftArtikelPeer Reviewed


Instant coffee with high chlorogenic acid levels protects humans against oxidative damage of macromolecules. / Hoelzl, Christine; Knasmüller, Siegfried; Wagner, Karl-Heinz et al.
in: Molecular Nutrition & Food Research, Band 54, Nr. 12, 2010, S. 1722-1733.

Veröffentlichungen: Beitrag in FachzeitschriftArtikelPeer Reviewed


Nutrient Antioxidants and stability of frying oils (Tocochromanols, ß-Carotene, Phylloquinone, Ubiquinone 50). / Wagner, Karl-Heinz; Elmadfa, Ibrahim.
Frying of food-Oxidation, nutrient and non-nutrient antioxidants, biologically active compounds, and high temperatures. Hrsg. / D. Boskou; I. Elmadfa. Unknown publisher, 2010. S. 177-197.

Veröffentlichungen: Beitrag in BuchBeitrag in Buch/Sammelband


Prevention of oxidative DNA damage in inner organs and lymphocytes of rats by green tea extract. / Kager, Nina; Ferk, Franziska; Kundi, Michael et al.
in: European Journal of Nutrition, Band 49, Nr. 4, 2010, S. 227-234.

Veröffentlichungen: Beitrag in FachzeitschriftArtikelPeer Reviewed


Separation and Isolation of ß-sitosterol oxides and their mutagenic potential in the Salmonella microsome assay. / Koschutnig, Karin; Kemmo, Suvi; Lampi, Anna-Maija et al.
in: Food Chemistry, Band 118, 2010, S. 133-140.

Veröffentlichungen: Beitrag in FachzeitschriftArtikelPeer Reviewed


The status of vitamins B6, B12, folate, and of homocysteine in geriatric home residents receiving laxatives or dietary fiber. / Sturtzel, Bärbel; Sturtzel, Bärbel (Korresp. Autor*in); Wagner, Karl-Heinz et al.
in: Journal of Nutrition, Health and Aging, Band 14, Nr. 3, 2010, S. 219-223.

Veröffentlichungen: Beitrag in FachzeitschriftArtikelPeer Reviewed


Well-trained, healthy triathletes experience no adverse health risks regarding oxidative stress and DNA damage by participating in an ultra-endurance event? / Wagner, Karl-Heinz (Korresp. Autor*in); Reichhold, Stefanie; Hoelzl, Christine et al.
in: Toxicology, Band 278, Nr. 2, 2010, S. 211-216.

Veröffentlichungen: Beitrag in FachzeitschriftArtikelPeer Reviewed


[18F]FE@SUPPY and [18F]FE@SUPPY:2 - metabolic considerations. / Häusler, Daniela; Nics, Lukas; Mien, Leonhard-Key et al.
in: Nuclear Medicine and Biology, Band 37, Nr. 4, 2010, S. 421-426.

Veröffentlichungen: Beitrag in FachzeitschriftArtikelPeer Reviewed


Malnutrition and depression in the institutionalised elderly. / Smoliner, Christine; Norman, Kristina; Wagner, Karl Heinz et al.
in: British Journal of Nutrition, Band 102, Nr. 11, 12.2009, S. 1663-1667.

Veröffentlichungen: Beitrag in FachzeitschriftArtikelPeer Reviewed


Methods to Determine Total Antioxidative Capacity and Oxidative DNA Damage. / Wagner, Karl Heinz; Mišík, Miroslav; Nersesyan, Armen et al.
Chemoprevention of Cancer and DNA Damage by Dietary Factors. Wiley-VCH Verlag GmbH & Co. KGaA, 2009. S. 229-244.

Veröffentlichungen: Beitrag in BuchBeitrag in Buch/SammelbandPeer Reviewed


A comparison study between antioxidant and mutagenic properties of cysteine-glucose derived Maillard reaction products and neoformed products from heated cysteine and hydroxymethylfurfural. / Cheriot, Sophie; Billaud, Catherine (Korresp. Autor*in); Pöchtrager, Stephan et al.
in: Food Chemistry, Band 114, Nr. 1, 2009, S. 132-138.

Veröffentlichungen: Beitrag in FachzeitschriftArtikelPeer Reviewed