Safety assessment of plant sterol oxidation products. / Koschutnig, Karin (Korresp. Autor*in); Kemmo, Suvi; Lampi, Anna-Maija et al.

Proceedings of the COST 927 Workshop - Thermally Processed Foods: Possible Health Implications. Unknown publisher, 2007.

Veröffentlichungen: Beitrag in BuchBeitrag in Konferenzband


Status Quo of Trans Fatty Acids in Austrian Foods. / Plasser, Elisabeth (Korresp. Autor*in); Kanzler, Sonja; Pröll, Christiana et al.

Proceedings zu 3rd European Symposium on Dietary Fatty Acids and Health. Unknown publisher, 2007.

Veröffentlichungen: Beitrag in BuchBeitrag in Konferenzband


The antimutagenic and antioxidant effects of bile pigments in the Ames Salmoella test. / Wagner, Karl-Heinz; Bulmer, Andrew (Korresp. Autor*in); Coombes, Jeff et al.

in: Mutation Research - Genetic Toxicology and Environmental Mutagenesis, Band 629, 2007, S. 122-132.

Veröffentlichungen: Beitrag in FachzeitschriftArtikelBegutachtung


The potential antimutagenic and antioxidant effects of Maillard reaction products used as "natural antibrowning" agents. / Wagner, Karl-Heinz (Korresp. Autor*in); Koschutnig, Karin; Reichhold, Stefanie et al.

in: Molecular Nutrition & Food Research, Band 51, Nr. 4, 2007, S. 496-504.

Veröffentlichungen: Beitrag in FachzeitschriftArtikelBegutachtung


Aktuelle Situation der trans-Fettsäuren in ausgewählten Lebensmitteln des Österreichischen Marktes. / Wagner, Karl-Heinz (Korresp. Autor*in); Plasser, Elisabeth; Pröll, Christiana.

Schadstoffe in Lebensmitteln und Futtermitteln: Tagungsband ; Österreichische Lebensmittelchemikertage 2006, 12. - 14. September 2006 ; Universität Wien. Hrsg. / Margit Cichna-Markl. Wien : Gesellschaft Österreichischer Chemiker: GÖCH, 2006. S. 75-79.

Veröffentlichungen: Beitrag in BuchBeitrag in Konferenzband


B-Vitamin Status and concentrations of homocysteine in Austrian omnivores, vegetarians and vegans. / Majchrzak, Dorota; Singer, Ingrid; Männer, Michaela et al.

in: Annals of Nutrition and Metabolism: European journal of nutrition, metabolic diseases and dietetics, Band 50, Nr. 6, 2006, S. 485-491.

Veröffentlichungen: Beitrag in FachzeitschriftArtikelBegutachtung


Effect of roasting on the radical scavenging activity of cocoa beans. / Wagner, Karl-Heinz; Elmadfa, Ibrahim; Anklam, Elke (Korresp. Autor*in) et al.

in: European Food Research and Technology: international journal of food research and technology, 2006.

Veröffentlichungen: Beitrag in FachzeitschriftArtikelBegutachtung


Lipid concentrations of wild edible greens in Crete. / Wagner, Karl-Heinz; Majchrzak, Dorota; Elmadfa, Ibrahim et al.

in: Food Chemistry, Band 99, Nr. 4, 2006, S. 822-834.

Veröffentlichungen: Beitrag in FachzeitschriftArtikelBegutachtung


New insights into tocopherol research with emphasis on gamma-tocopherol and delta-tocopherol. / Wagner, Karl-Heinz (Korresp. Autor*in); Isnardy, Bettina.

in: Lipid Technology, Band Vol. 18, Nr. No. 2, 2006, S. 36-40.

Veröffentlichungen: Beitrag in FachzeitschriftArtikelBegutachtung


Polyunsaturated fatty acids in the diet and breast milk of lactating Icelandic women with traditional fish and cod liver oil consumption. / Wagner, Karl-Heinz; Elmadfa, Ibrahim; Thorsdottir, Inga (Korresp. Autor*in) et al.

in: Annals of Nutrition and Metabolism: European journal of nutrition, metabolic diseases and dietetics, Band 50, 2006, S. 270-276.

Veröffentlichungen: Beitrag in FachzeitschriftArtikelBegutachtung


Selected Quality Parameters of Salmon and Meat when Fried with or without added fat. / Elmadfa, Ibrahim; Al-Saghir, Sabri; Kanzler, Sonja et al.

in: International Journal for Vitamin and Nutrition Research, Band 76, Nr. 4, 2006, S. 238-246.

Veröffentlichungen: Beitrag in FachzeitschriftArtikelBegutachtung


The antioxidant and phylloquinone content of wildly grown greens in Crete. / Wagner, Karl-Heinz; Elmadfa, Ibrahim; Majchrzak, Dorota et al.

in: Food Chemistry, Band 99, 2006, S. 813-821.

Veröffentlichungen: Beitrag in FachzeitschriftArtikelBegutachtung


The potential antimutagenic and antioxidant effects of Millard reaction products used as "natural antibrowning" agents. / Koschutnig, Karin; Reichhold, Stefanie; Wagner, Karl-Heinz (Korresp. Autor*in).

COST 926/927 Conference, Molecular and physiological effects of bioactive food compounds, 11-14 October, Vienna. COST, 2006. S. 155-155.

Veröffentlichungen: Beitrag in BuchBeitrag in Konferenzband


Tocopherols and total phenolics in 10 different nut types. / Wagner, Karl-Heinz; Kornsteiner-Krenn, Margit; Elmadfa, Ibrahim (Korresp. Autor*in).

in: Food Chemistry, Band 98, 2006, S. 381-387.

Veröffentlichungen: Beitrag in FachzeitschriftArtikelBegutachtung


Transfettsäuren in Österreich. / Wagner, Karl-Heinz; Plasser, Elisabeth; Pröll, Christiana.

Unknown publisher. 2006.

Veröffentlichungen: Sonstige VeröffentlichungBroschüre


Lipid oxidation of beef fillets during braising with different cooking oils. / Saghir, S.; Wagner, K. H.; Elmadfa, I.

in: Meat Science, Band 71, Nr. 3, 11.2005, S. 440-445.

Veröffentlichungen: Beitrag in FachzeitschriftArtikelBegutachtung


Effect of α- And δ-tocopherol on the oxidative stability of a mixed hydrogenated fat under frying conditions. / Nogala-Kalucka, Malgorzata; Korczak, Jozef; Elmadfa, Ibrahim et al.

in: European Food Research and Technology, Band 221, Nr. 3-4, 08.2005, S. 291-297.

Veröffentlichungen: Beitrag in FachzeitschriftArtikelBegutachtung


The role of fortified foods - Situation in Austria. / Wagner, Karl Heinz; Blauensteiner, Doris; Schmid, Isabel et al.

Diet Diversification and Health Promotion. Hrsg. / I. Elmadfa. 2005. S. 84-90 (Forum of Nutrition, Band 57).

Veröffentlichungen: Beitrag in BuchBeitrag in KonferenzbandBegutachtung